Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Nevruz bolluk ve bereket getirir

Nevruz bolluk ve bereket getirir

Tarih 23 Mart 2017, 01:00 Editör PINAR YILMAZ

Nevruz bolluk ve bereket getirir

Nevruz bolluk ve bereket getirir

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Nevruz Bayramının bolluk ve bereket simgesi olduğunu söyledi. Kültür zenginliğinin her geçen gün arttığı bu topraklarda, birlik ve beraberliğin süreceğini bildirdi.

KÜLTÜR ZENGİNLİĞİ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili açıklama yaptı. Haktankaçmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Yenigün anlamına gelen ve baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz,  Orta Asya´dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada yaşayan insanların ortak kültür zenginliğini oluşturmaktadır. Milletleri bir arada tutan başlıca öğe; kültür, örf ve adetlerdir. Nevruz Bayramı da, bu anlamda geçmişten günümüze bir uyanışın ve var oluşun göstergesi olarak kabul edilmiştir.”

DOĞANIN UYANIŞI

“Bahar ile doğanın uyanışını ve sonsuz bir bereketin geldiğini müjdeleyen Nevruz,  yüzyıllardır kardeşlik bağını pekiştiren ve insanları bütünleştiren bir bayram olarak kutlanmıştır. Tüm halkımızın, önemli kültürel değerlerimizden biri olan ve 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir bayram olarak kabul edilen Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederim.(Editör AY)

 

Bu haber 787 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi