Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kızılırmak Ş.V.P Anaokulu dan muhteşem bir çanakkale programı

Kızılırmak Ş.V.P Anaokulu dan muhteşem bir çanakkale programı

Tarih 24 Mart 2017, 17:37 Editör PINAR YILMAZ

Kızılırmak Ş.V.P Anaokulu Kırıkkale İl kültür müdürlüğü salonunda muhteşem bir çanakkale programı düzenledi.

 KIZILIRMAK ŞEHİT VOLKAN PİLAVCI ANAOKULU 'NDAN MUHTEŞEM

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

Kızılırmak Ş.V.P Anaokulu Kırıkkale İl kültür müdürlüğü salonunda muhteşem bir çanakkale programı düzenledi.

sunuculuğunu Derya Özel hocahanımın duygulu sesiyle Çanakkale nedir sorularına cevap gibi bir konuşma ile kısa bir değerlendirme yaparak başladı.
 

sunucu Derya Özel ,Tarihimizin övünç kaynağı olan Çanakkale nin Türk tarihi için ne kadar önemli olduğunu vurgularken şunları söyledi,'Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale… 
Şairin ifadesiyle, Bedr’in  aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… 
Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale… 


Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır diyerek Salonda toplanan 600 kişiye yakın misafir ve Aileleri saygı duruşu ve istiklal marşına davet etti.

Programa başarılı müdüre hanım Şengül Doğan duygulu sesi ile şu konuşmayı yaptı.

Şengül,'' Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102... Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü  idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

 
 
Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlığının doruk noktasına ulaştığı bir saygınlık ve azmin mücadelesi olmuştur. 

 

    Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. 

 


   
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.

Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu tüm varlığı ile destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum...''diyerek konuşmasını tamamladı.



çocukların seri olarak büyük bir beceri ve azimle Kısa piyestlerle bir Çanakkale de cephe,oradaki askerlerin Şahat şerbetini içeceklerini bilerek Namaz kılarak dualar edip cepheye koşmaları,o dönemdeki sıkıntıları,Cephede yapılan çok zor şartlar altındaki çatışmalar, Asker Ailelerinin günlük yaşantısı canlandırılırken, Düşman ülkelerinin saraylardaki lüks hayatları ve akabinde ise Asker uğurlamadaki dramatik durumlar gözler önüne serilmiştir.

Tıpkı 102 yıl önce olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, vatanına, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığını dünyaya ilan etmiştir."  

            Bugün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” dediği gündür.

Vatan toprağı için, ay yıldızlı bayrak için; millet için; istiklâlimiz, hürriyetimiz için; bizim için hayatlarının baharında “bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren” aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun! Sizleri saygıyla anıyoruz!


Sınıf öğretmenleri Nazan Güven,Derya Arslan,Rabia Yıldırım, Medine Tatlıalmaz öğrencileri ile el ele tuturak selamlama için sahneye geldiklerinde mutlu ve huzurlu bir Tarihi canlandırmanın gururu içerisinde Ailelere ve misafirlere selamlama yaparak objektiflere güzel pozlar verdiler.

Kırıkkale İl Milli eğitim şube müdürü mikrofona övünçle başlayarak Çanakkale programı minik yavrularımızın muhteşem oyunları ile daha da bir anlam kazandı.siz ailelerimiz böyle birer altın gibi çocuk yetiştirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyor emeği geçen bütün idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.dedi.

Programı hazırlayan Folklor hocası Ferhat Önçel ve ekibi de alkışlananlar arasında olup okul idarecilerinden ve velilerden güzel tepkiler almıştır.

Çanakkale de şehit haberlerinin geldiğinde canlandırmada ağıtlar ve feryatların yükseldiği noktada Döndü Saygılı hoca hanım giydiği Türkmen ve Çanakkale köylerinin doğal elbisesi ile o muhteşem şiirini okumuştur,tabiki alkışlar perde kapanana kadar hiç susmamıştır.

Ailelerimizin gösterdiği güzel tepkileri hak eden okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi minnetle kutluyor emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Haberci71 Koordinatörü AY-Editör HA

 

 

 

Bu haber 1377 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi