Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Halk Ozanı Aşık Veysel Kırıkkale Üniversitesinde Anıldı

Halk Ozanı Aşık Veysel Kırıkkale Üniversitesinde Anıldı

Tarih 25 Mart 2017, 11:41 Editör PINAR YILMAZ

Boz Toprakların Gür Sesi Görme Engelli Halk Ozanı Aşık Veysel Kırıkkale Üniversitesinde ölümünün 44’üncü yılında Anıldı

Boz Toprakların Gür Sesi Görme Engelli Halk Ozanı Aşık Veysel Kırıkkale Üniversitesinde ölümünün 44’üncü yılında Anıldı

 

Gönlü Yüce Veysel

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu, Engelsiz Yaşam Birimi, Genç Yazarlar Topluluğu ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile Aşık Veysel’i anma programı düzenlendi.

 

HALK OZANIYDI

Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu Başkanı görme engelli tarih öğretmeni ve sosyolog  Resul Partici “ Aşık Veysel, şiirleriyle, türküleriyle kendinden sonra gelen halk ozanlarına, müzik severlere kısacası herkese ilham kaynağı olmuştur. Büyük üstad Aşık Veysel dünyaya gönül gözüyle bakan bir halk ozanıdır. Aşık Veysel’i görmesek de onun şiirlerini okuyarak, türkülerini dinleyerek büyüdük. Aşık Veysel’i ölümünün 44. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.’’şeklinde konuştu

 

PLAKET VERİLDİ

Halk ozanı Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer’in dedesini anlattığı konuşması salonu dolduran seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Kırıkkale Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından okunan şiirler ve söylenen türküler programa ayrı bir renk kattı. Program sonunda Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer’e, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Kubilay Karacif’e ve Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Kaynak’a plaketleri verildi.(KALE HB) 

Bu haber 1100 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi