Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da 35 arıcı sertifikalı arıcı oldu

Bahşılı da 35 arıcı sertifikalı arıcı oldu

Tarih 14 Nisan 2017, 14:45 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Arı Yetiştiriciliği Kursu sona erdi.

 

Bahşılı da 35 arıcı sertifikalı arıcı oldu 
Bahşılı Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Arı Yetiştiriciliği Kursu sona erdi.

Açılan kursa 38 kişi kayıt yaptırmış olup 35 kişinin belge almaya hak kazandığı bildirildi. 
15 Şubatta başlayan kurs 11 Nisan'da Tamamlandı.40 gün süren kurs 80 saatta tamamlanırken kursu Bahşılı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Tugay verdi. 
Kursiyerlerin çoğunluğunun eksiksiz tamamladığı kursta Arı kovanları olan bir vatandaşın yaylasında canlı tatbikat ve uygulama yapıldı.


İkinci kursiyere sertifika veren Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü teşekkür konuşmasında,aslında sizin kurs süresince kurs gören her vatandaşa diploma verilmelidir.şimdi sizler birer arı üreticisi olmalısınız.Kırıkkale ve ilçe lerinde bu potansiyel göremiyoruz.Kırıkkale kendi doğal balını üretip markalaşması gerekir.yani Kırıkkale Balı neden olmasın bunun çalışmalarını yapmamız gerekebilir.Kursiyerlerimizin tamamına yakını belge almaya hak kazanmış hepsini tebrik ediyorum.dedi


Bahşılı Barbaros ilkokul toplantı salonunda ilk üçe giren kursiyerlerden birinci olan Yaşar Karabay'a sertifikasını ve kovan hediyesini Kaymakam Zikri Şahin verirken,ikinci olan kursiyerin sertifika ve Arı Besleme paketini İl Tarım müdürü Sırrı Yılmaz verdi.Üçüncü gelen kursiyer aynı zamanda M.E.Şube müdürü olan Ercan Doğan' ın sertifikasını ve Arı Besleme Paketini ise İlçe Milli eğitim müdürü Bahadır Dülger verdi. sertifika töreninde yaşlılar olarak Mehmet Kacar ile Mehmet Üzümlü ye ve en genç kursiyer olarak belirlenen bayan kursiyer Melike Cansu ya ayrıca sertifika ve hediye verildi.


Programa,Kaymakam Zikri Şahin,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ile şube müdürü Ali Demir,ilçe milli eğitim müdürü Bahadır Dülger,Halk eğitim müdürü Veysel Pekdoğan ,Tapu Müdürü Elvan Kütükcü,Nufüs ve vatandaşlık müdürü Doğan Kaya,Barbaros ilkokul müdürü sefayet özbek,kamu kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.



 

Bu haber 1053 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi