Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da  Su Sanitasyonu masaya yatırıldı

Bahşılı da Su Sanitasyonu masaya yatırıldı

Tarih 26 Nisan 2017, 20:34 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da Su Sanitasyonu masaya yatırıldı

 

Bahşılı da  Su Sanitasyonu masaya yatırıldı
Bahşılı Belediyesi Toplantı salonunda salonunda düzenlenen eğitimde konuşan Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dilek Aykutlu, 'sağlıklı suyun renksiz, kokusuz, berrak ve sağlığa zarar verebilecek mikrobiyolojik ve kimyasal kirleticilerden arındırılmış aynı zamanda sağlık için gerekli mineralleri uygun ve yeterli miktarda içeren su olduğunu ,Güvenli su ise sağlığa zarar verebilecek kirleticilerden arındırılmış sudur. Dünya Sağlık Örgütüne göre, içme sularının klorlanması işleminin yaygınlaşması halk sağlığı alanındaki en önemli gelişmelerden birisi. Halen mevcut alternatifleri arasında en güvenilir dezenfeksiyon yöntemdir. Bu nedenle ilçe merkezinde ve köylerde su depolarının hem temizliğinin hem de klorlama işlemlerinin düzenli yapılması gerekiyor." diyerek Bahşılı da beş köyün ve merkez İlçe depolarının yeni olduğunu buralarda su debisi ile ilgili sorun yaşandığı şikayetini alıyoruz.Aletlerin ölçülerek değişebileceğini belirtti.

Programa Halk sağlığı merkezinden katılan ekibin ise genel olarak sulardan geçen hastalıklar,depoların temizliği,aylık kontrolleri konularında sunum yaparak slayt gösterisi ile anlatımda bulundular.


Muhtarların sorularına da cevap veren Halk sağlığı merkezi personeli verimli geçtiğini söyledikleri eğitim sona erdi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Bilgiç,Bahşılı toplum sağlığı merkezi başkanı Dursun ,Kırıkkale Halk sağlığı müdürlüğü şube müdürü
Dilek Aykutlu ,Bahşılı Kaymakam'lık yazı işleri müdürü ve Özel idare müdürü ile Karaahmetli,Küreboğazı,Büyük Sarıkaya,Küçük Sarıkaya ve Çamlıca köy muhtarları ile Belediye fen işleri sorumlusu Ömer Baykal katıldı.

Bu haber 825 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi