Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Mum Işığı Halkı Ağlattı

Mum Işığı Halkı Ağlattı

Tarih 04 Eylül 2008, 12:05 Editör PINAR YILMAZ

Mum Işığı tiyatrosu ilgi gördü

Mum Işığı tiyatrosu ilgi gördü

Yahşihan ve Havalisi Derneği ile Tiyatro Kulübünün ortaklaşa organize ettiği “Mum Işığı” tiyatrosu büyük ilgiyle izlendi. Yaklaşık 500 kişinin izlediği tiyatroyu İzmir Efsane Tiyatro ekibi sahneledi. Tiyatrocuların büyük ustalıkla sergilediği Mum Işığı oyunu duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

 

500 KİŞİ İZLEDİ

Mum Işığı adlı tiyatro gösterisi Yahşihan İlçesi aile parkında sergilendi. Tiyatro gösterisini 500 kişi izledi. 2006 yılında faaliyetlerine başlayan Yahşihan Tiyatro Kulübü ile Yahşihan Kültür Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve İzmir Efsane tiyatro ekibinin sahne aldığı iki perdeden oluşan tiyatroda “Mum Işığı “adlı oyun büyük ilgi gördü. Saygı duruşu, istiklal Marşı ile başlayan program Tiyatro Kulüp Başkanı Mashar Baytan’ın konuşmasıyla devam etti.

 

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ

Şube Başkanı Ramazan Yakar, Sakarya Şiiri İle Başladığı Konuşmasını,”Bu Vatan Bizim Diyebiliyorsak, Şehitlerimizin Sayesinde. Bugün Başımız Dik Gururla, Bu Bayrak İnmez Ezan Susmaz Diyebiliyorsak şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunu göstermek için Yahşihan havalisi ve kültür dayanışma derneği ile Yahşihan tiyatro derneği beraber Kırıkkale şehitleri fotoğraf sergisini halkımıza sunduk. Şehitlerin utulmadığını gösterdik, şehitlerimiz sizler rahat uyuyun, şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde konuştu.

 

FAALİYETLERİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK

Yahşihan Tiyatro Kulübü Başkanı Osman Türkyılmaz ise “Çalışmalarına 2006 yılında başlayan kulübümüz, Yahşihan’daki gençleri boş vakitlerini iyi değerlendirmelerine olanak sağlamak. Yahşihan’da sosyal faaliyet alanını geliştirmek ve var olan genç nüfusun potansiyelini iyi değerlendirmektir amacıyla kulübümüz kuruldu. Geldiğimiz noktada çalışmalarımızın başarılı olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz dönemde senaryosunu ve oyununu kendimizin yazdığı “Yahşihan’dan Çanakkale’ye” oyununu sergiledik. Bizlerden gücü ve desteği esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bir diğer faaliyetimiz ise Yahşihan Belediye meydanında bir saat kitap okuyarak “Yahşihan Okuyor “ kampanyasıdır. Halkımızın ve gençlerimizin katılımını sağladık. Okuduğumuz kitapları Ağrı’nın Doğu Beyazıt ilçesinde bir köy okuluna kolilerde hediye ettik. Bu iki faaliyetle Yahşihan’ımıza faydalı olmaya çalıştık. Bugünde mum ışığı adlı tiyatro ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu

 

ÇOCUKLARINIZIN EĞİTİMİNİ İHMAL ETMEYİN

Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun da törende yaptığı konuşmada “Özellikle bayanlarımızın ağırlıklı olması beni çok mutlu etti. Aileyi kuran, çocukları, fatihi yetiştiren Atatürk’ü yetiştiren Annedir. O yüzden annelerimiz önemli. Aile eğitimin temelidir, merkezidir. Bir toplumu kalkındıracaksa Anneler kalkındırır. Ona inanıyor ve sizlere güveniyorum. Ben aslında burada misafirim, programı düzenleyen Yahşihan Derneği ve Tiyatro Kulübüdür. Annelerden tek şey istiyorum, çocuklarınızın eğitimini ihmal etmeyin. Onlarla ilgilenin ve açtığımız dershaneye lütfen gönderin. Çocuklarınızı yönlendirin, imkanı olan herkesin gelmesini bu ilçenin kaymakamı olarak sizden istiyorum. O çocuklar sizin olduğu kadar bizim ve ülkemizin çocuklarıdır. Onların içerisinde ülkemizin geleceğinde önemli roller üstlenecekler çıkacak. Onların içerisinden fatihler çıkacak, Atatürkler çıkacak. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Bir aile dramını anlatan tiyatroda aile içerisinde oğullarının yaşayış tarzları babalarının emekli imam olup onları yetiştirmesi, günlük olaylar ve küçük kardeşin askere gidip şehit olması anlatılırken seyirciler oyuncuların performansına bol bol alkış tuttular. Sahne sonunda halkın bağrına basarak teşekkür ettiği tiyatrocular, ilgiden çok memnun kaldıklarını kaydettiler.

 

Bu haber 3566 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi