Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KARAAHMETLİ KÖYÜNÜ YASA BOĞAN BOĞULMA

KARAAHMETLİ KÖYÜNÜ YASA BOĞAN BOĞULMA

Tarih 29 Temmuz 2017, 14:05 Editör PINAR YILMAZ

KARAAHMETLİ KÖYÜNÜ YASA BOĞAN BOĞULMA

 

KARAAHMETLİ KÖYÜNÜ YASA BOĞAN BOĞULMA,

''BARAJ GÖLÜNDE GÖREVLİ DALGIÇ İSTİYORUZ..''

Arkadaşı ile serinlemek için girdiği ıssız koyda karşıya geçemeden suda kaybolan Mustafa nın cesedini JAK su altı kurtarma ekipleri iki saatte bulabildi.

Kapulukaya baraj gölüne ait uzantıları ve kontrolü imkansız olan köylere ve yerleşim yerlerine sınır olan,Aşağı akıntı olarak Hasandede,Bahşılı,Yahşihan ırmak kıyılarında,Baraj uzantısı Hacılar kıyıları,Hasandede kıyıları,Esat mumunlu köyü kıyıları,Karaahmetli köyü gölü kıyıları,Sülübük ve köprüköy kıyıları piknikçilerin ve balıkçıların uğrak yerine döndü.

Uyarıcı levhalar olmasına nazaran,her seferinde Yazılı Basın,Sesli radyo yayınları,emniyet ve jandarma ekiplerince defalarca uyarılmalarına nazaran suya giren insanlarımız malasef boğularak can vermektedirler.

Gene eski köy mezarlığı yeni köy şehitliği ile karşıda bulunan tabiat parkı arasındaki derin koy da yüzmeye çalışırken suda kaybolarak boğulan üç kardeş ten biri olan Mustafa Işık (2002) doğumlu ve taşımalı sistemler Bahşılı Atatürk ortaokul öğrencisi iken tatilde suya girmiş ve boğularak bütün ailesini yasa boğdu.

 

Ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucunda Işık'ın cansız bedenine ulaşıldı.Gölden çıkarılan ceset, Yüksek İhtisas Hastanesi morguna gönderildi.

Mustafa Işık, suda yerel şahıslar,İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri arama çalışması başlatmış ve köylüler tarafından aransada bulunamamış ve Ankara dan gelen Emniyet su altı kurtarma ile Jandarma Su Altı kurtarma JAK aramaları sayesinde bulunmuştur.

Yüksek İhtisas hastanesi morguna kaldırılan Mustafa ışık ın cenazesi ertesi günü Karaahmetli de toprağa verildi.

buraların kontrolsüz takipsiz olduğunu söyleyen köy muhtarı Muzaffer Sarıtaş ise,Bu baraj dolup taşıyor,ne dalgıç var,ne bir bekçi var.Arasıra jandarma uyarılarda bulunuyor fakat burada süreklilik gerekiyor.En iyisi halkımızında fikri ver isteği budur.Göl kıyılarını tel ile korumak yoksa bu boğulmalar devam edecektir.Birde ölümlerde insanlar cenazelerini çıkaramıyor ve Ankara dan gelecek dalgıçlara göz dikiyor. neden Kırıkkle Vali liği yada Belediye sinin su altı kurtarma ekipleri yok bunu anlayamadık.üç tane göl var hemen hemen 25 km.kıyısına yakın yarleşim yeri bulunan kızılırmak var.bir an önce çözüm bulunması gerekir.

 (Haber koordinatörü AY-Editör HA.)

Bu haber 2275 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi