Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SALÇA SEZONU AÇILIYOR

SALÇA SEZONU AÇILIYOR

Tarih 16 Ağustos 2017, 11:01 Editör PINAR YILMAZ

SALÇA SEZONU AÇILIYOR

SALÇA SEZONU AÇILIYOR

Salçalık sezonunun açılması ile birlikte özellikte ev hanımlarını salçalık domates telaşı sardı. Mutfaklarda organik gıdalara yer verenlerin vazgeçilmezi olan ev yapımı salçanın yapımına başlanıyor.

 

 

ÜRÜN SIKINTISI VAR

Özellikle Anadolu insanında bir gelenek haline gelen ev yapımı salça organik ve ekonomik olması yönünden tercih ediliyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte salçalık malzemelerini hazırlayan ev kadınları da salçalık domates arayışındalar. Pazar fiyatı 75 kuruş civarında olan domatesin salçalık fiyatının ne olacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte bu yıl çiftçinin az ekmesi ve yazın geç gelmesi ürün miktarında gözle görülür bir azalma olduğunu gösteriyor.

 

 

SAĞLIĞA FAYDALI

Çiftçiler 10 kilogram domatesten 1 kilogram salça yapıldığını söylediler. Uzmanların araştırmalarına göre domatesten daha faydalı olduğu söylenen domates salçasının bu yıl da büyük rağbet görmesi bekleniyor. Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden vatandaşların tercih ettiği ev yapımı salçanın sağlığa da faydalı olduğu söyleniyor. Kırıkkale pazarcı esnafı Bayram Atmaca, bu yıl fiyatların uygun olduğunu söyledi.

 

Bu haber 720 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi