Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SÖĞÜT ERTUĞRUL GAZİ'Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ

SÖĞÜT ERTUĞRUL GAZİ'Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ

Tarih 12 Eylül 2017, 18:18 Editör PINAR YILMAZ

OĞUZLA YAZARI,SÖĞÜT ERTUĞRUL GAZİ'Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİNDE



 


 

 












 



​ SÖĞÜT ERTUĞRUL GAZİ'Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ

            736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri 8-9-10 Eylül 2017tarihleri arasında Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde gerçekleştirildi. Ertuğrul Gazi Türbesi’nin bulunduğu alanda kurulu Yörük/Türkmen çadırlarına ”hoş geldiniz” ziyaretinde bulunan Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu ile Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, daha sonra Söğüt Cirit Sahasında, okçuluk gösterisini ve çekişmeli cirit müsabakalarını izledi. Okçuluk gösterileri ve cirit müsabakaları izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 

            Vali Büyükakın, milletvekili Eldemir ve beraberindekiler, şenlikler kapsamında, ”Geleneksel şifalı pilav kapak açma” töreni gerçekleştirildi ve vatandaşlara  ”Şifalı pilav” dağıtıldı. Tören alanında etkinlikler, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, Eskişehir Anadolu Baciyan Yörük Türkmen Derneğinin ”Kına gecesi”, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Kafkas ekibinin gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı bandosu ile sanatçı Orhan Hakalmaz’ın konseriyle devam etti. Etkinlik sonunda Vali Büyükakın, milletvekili Eldemir ve Belediye Başkanı Aydoğdu, katılımcılara plaket verdi.

 

            Vali Tahir Büyükakın, "Bugünden itibaren programımız aynı haliyle de devam edecek. Pazar günü Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle devlet törenimiz gerçekleşecek. Tüm Bileciklileri, yöre halkını, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek misafirlerimizi Söğüt'e davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Ertuğrul Gazi Türbesi bahçesine geçen heyet, geleneksel şifalı pilav ikramı için kurban kesimine katıldı.         Şenliklerin ikinci gününde ise etkinlikler saat 10.30’da Hükümet Konağı önünde Yörüklerin karşılanması, Mehteran Bölüğü eşliğinde tören alanına yürünmesi ile devam edildi.

            Başbakan Binali Yıldırım’ın Söğüt Şenlikleri’ne katıldığı son günde ise, Devlet Büyükleri ve Konukların türbe ziyareti sonrası tören alanına geçildi. Tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, Başbakan Binali Yıldırım’ın halka seslendiği protokol konuşmaları sonrasında halk oyunları gösterileri, Mehteran bölüğü gösterisi, şenliklere katılan Yörük, Türkmen Dernek Federasyon ve Konfederasyonlarının tanıtılması, havai fişek, lazer gösterilerinin ardından tören geçişi ve geleneksel şifalı pilav kapak açma töreni ile son buldu.

            Şenliklere Oğuz Boyları Konfederasyonu kendi çadırında Ankara ve Kırıkkale teşkilatı ile katıldı. Oğuz Boyları Dernekleri Konfederasyon başkanı Durhasan Koca, Kırıkkale Oğuz Boyları Derneği Başkanı Ali İhsan Akkaya





​ ve Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür ve diğer konfederasyon üyeleri katıldılar. Ayrıca Yurtdışından,  yurtiçinden birçok Türkmen ve Yörük dernek, federasyon ve konfederasyonları ile Türkiye’nin her tarafından gelen kalabalık bir halk kitlesi şenliğe renk kattılar.

            Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür basın mensuplarına şenlikle ilgili şu açıklamayı yaptı. “ Bu yıl 736’ncısı düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine Oğuz Boyları Konfederasyonu olarak katıldık. Konfederasyon çadırımızda şenliklere katılan diğer Türkmen ve Yörük obaları ile görüş alışverişinde bulunduk. Diğer Türkmen ve Yörük obalarının çadırlarını ziyaret ettik. Çadırımızı ziyaret eden ziyaretçilerimize “Başyapıt /Bilinmeyen Türk Tarihi ve Kültürü” ve “Sumerliler/Kengerler Türk’tür ve Tarih Türklerle Başlar”  adlı kitaplarımı imzalayarak hatıra fotoğrafları çektirdik. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Bu şenliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese, çadırlarda kültürümüzü sergileyen Yörük/Türkmen derneklerine ve şenliğe Türkiye’nin her tarafından gelerek katılan halkımıza teşekkür ediyorum. “ 


 

Bu haber 1254 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi