Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Tarih 19 Ekim 2017, 02:57 Editör PINAR YILMAZ

TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK BİZDEN İSRAFI ÖNLEMEK HEPİMİZDEN Her yıl 16 Ekim’ de Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO)1945 yılındaki kuruluşunu hatırlamak ve Gıdanın önemini vurgulamak için Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır. Bu kapsamda Gıda güvenliği ve gıda israfına dikkat çekmek için, İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Dünya Gıda Günü etkinliği; Vali Yarımcımız Sayın Dr. Ayhan ÖZKAN ile Kırıkkale Merkez Yeşil Vadi Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetici ve öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Konu ile ilgili bir konuşma yapan İl Müdür Yardımcımız Sayın Gürsel DOĞAN ülkemizde en çok ekmek israfının yapıldığına değinerek; Sayın Bakanımızın “İsraf eden İflas Eder” sözünü hayat tarzı olarak benimsememiz gerektiğini belirtti. Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Vali Yardımcımız Sayın Dr. Ayhan ÖZKAN; Dünyadaki açlık, besin yetersizliği, sağlıklı beslenme ve ihtiyaçtan fazlasının alınmaması gerektiği konularına değinerek, Dünya Gıda Gününün önemli olduğunu ve böyle etkinliklerin farkındalığı artıracağını belirtti. Dünya Gıda Günü Kapsamında yapılan etkinlikte sunum yapan Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili İlknur SEZER; FAO’ nunyapmış olduğu araştırmalara göre, dünya genelinde 795 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta güçlük çektiğine değinerek; Yine FAO’ nunaçlık ve yoksulluğun olmadığı bir dünya hedeflerken, Sıfır Açlık amacına ulaşmak için, hükümetler, kuruluşlar, çiftçiler ve bireylerle birlikte çalıştığını ve bu kapsamda 2017 yılı Dünya Gıda Gününün temasını “Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın.” olarak belirlendiğini söyledi. Bu sloganın öne çıktığı 2017 yılı, tarımla birlikte dünyamızın en önemli sorunlarından olan açlıkla mücadeleyi, yetersiz beslenmeyi önlemek amacıyla, her gün yaptığımız ve iklimimizi etkileyen bazı basit alışkanlıkları değiştirerek, örneğin yiyecek israf etmeyerek, su tasarrufu ve geri dönüşüm yaparak “Sıfır Açlık Nesli” olmayı başarabileceğimizi söyledi. Toplantı sonunda Kırıkkale Merkez Yeşil Vadi Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yöneticileri ve öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle yapılan yiyecekler katılımcılara sunulmuştur.

Bu haber 740 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi