Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Köyümüzün Kültürü Yaşayacak

Köyümüzün Kültürü Yaşayacak

Tarih 20 Kasım 2017, 09:19 Editör PINAR YILMAZ

Köyümüzün Kültürü Yaşayacak

Köyümüzün Kültürü Yaşayacak Kırıkkale merkez ilçeye bağlı Ahalı köyünde köylüleri bir araya getirmek amaçlı yapılan toy odası açıldı. Köylüleri bir araya getirmek ve köyün kültürünü yaşatmak amacıyla yapılan toy odasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı. BURASI KÖYLÜLERİMİZİNDİR MHP’den geçmiş dönemde milletvekili aday adayı olan iş adamı İdris Aykul tarafından Ahılı Köyü’ne “Zahır Aykul-Mahir Önal” ismini taşıyan köy odası yaptırıldı. Ahılı Köyü Meydanı’nda gerçekleştirilen köy odasının açılışına, Milliyetçi Hareket Partisi eski Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Önal, AK Parti Çankaya Ekonomi İşleri Başkanı Kamil Özyön, Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin ve çok sayıda davetli katıldı. BURALAR HEPİMİZİN TOPRAĞIDIR Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği köy odası açılışında, davul ve zurnaların yöresel müzikleri de etkinliğe renk kattı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan iş adamı İdris Aykul, “Bizler doğduğumuz topraklara en iyi hizmetin yapılması amacıyla çalışma sergiledik. İnşallah burada vakit geçirecek olan köylülerimiz her zaman dualarıyla bizleri anarlar” dedi. ACILAR VE MUTLULUK PAYLAŞILIR MHP eski Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, “Bende bu topraklardan birisiyim. Doğduğumuz, büyüdüğümüz memleketimize vefa göstermek çok önemlidir. Köy odasının açılması nedeniyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türk’ün töresi olan köy odası, istişarelerin yapıldığı hüzünlü günlerin ve eğlenceli günlerin paylaşıldığı bir kültürden gelmekteyiz. Geçmiş dönemlerde büyüklerimizden dinlediğimiz köy odası, kış aylarında bir araya gelerek kendi köylerinin dertlerine sorun aradıkları yerlerdir” şeklinde konuştu.

Bu haber 944 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi