Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Çocuklarımızın Hakkını Vermek Boynumuzun Borcudur

Tarih 22 Kasım 2017, 09:02 Editör PINAR YILMAZ

Çocuklarımızın Hakkını Vermek Boynumuzun Borcudur

Çocuklarımızın Hakkını Vermek Boynumuzun Borcudur Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.Komisyon Başkanı Yasin Torunoğlu ve beraberindekiler, hastanenin çocuk polikliniğini ziyaret ederek, çocuklara balon ve çeşitli oyuncaklar verdi. KORUMAK ZORUNDAYIZ Torunoğlu, yaptığı açıklamada, çocuk haklarının insan hakları kavramı içinde ele alınması gereken konu olduğunu söyledi.Çocuk haklarının evrensel bir kavram olduğunu belirten Torunoğlu, şunları kaydetti:"Çocukların ileriye yönelik huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayata atılmalarını sağlamak herkesin ortak sorumluluğudur. Biz de Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak tüm bu hak ve ödevlerin takipçisiyiz. Bu kapsamda insanlarda bilinci artırmak ve çocukların bir birey olduğunu hissettirip mutlu olmalarını sağlamak adına komisyon olarak çocuklarımızı ziyaret ettik. Her yaşa yönelik oyuncak, balon, çikolata takdim ettik. Çocukların gözlerindeki ışık komisyon olarak alabileceğimiz en güzel hediyeydi. Nihayetinde hepimiz bir zamanlar çocuktuk. Çocuklarımızı çocuk severlik duygusu ile değil, insan hakları savunuculuğuyla korumak zorundayız. Çocukların bizden beklediği koruma anlayışı bizim çocuklara duyduğumuz sevgiden değil bu onların hakkı olduğu içindir. Çocuklarımızın hakkını vermek boynumuzun borcudur." MORAL VERDİK Komisyon üyesi avukat Yunus Erol ise dünyadaki tüm çocukların, yasalarda kendilerine verilen hakları sonuna kadar kullanabilmelerini temenni ettiğini söyledi.Her zaman çocukların yanlarında olduklarını vurgulayan Erol, "Çocuklarımızı ziyaret ederek onlara moral verdik. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik. Çocuklarımızın böyle bir günü olduğunu hatırlatalım istedik. Bugün çocuklar için buradayız. Gelecekte mutlu çocukların yetişmesi için anne ve babalar ile bütün toplumun çocukları sevmesi ve kucaklaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.Ziyarette komisyon üyeleri Yeşim Oktar Varlı ve Neşe Zeyrek de hazır bulundu.

Bu haber 826 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi