Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale den Enerjiye %3 lük Destek

Kırıkkale den Enerjiye %3 lük Destek

Tarih 22 Kasım 2017, 09:24 Editör PINAR YILMAZ

Bir milyar dolarlık yatırım bütçesine sahip olan 950 MW lık kombine çevrim enerji santrali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tele frekans sistemi ile bağlanarak düzenlenen törenle hizmete girdi.

1 Milyar Dolarlık Yatırım Kırıkkale'den Enerjiye %3'lük Destek Bir milyar dolarlık yatırım bütçesine sahip olan 950 MW'lık kombine çevrim enerji santrali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tele frekans sistemi ile bağlanarak düzenlenen törenle hizmete girdi. ACWA Power tarafından hizmete açılan doğalgaz çevrim santrali Türkiye’nin yüzde 3'lük enerji ihtiyacını karşılayacak. 11 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR Kırıkkale DGKÇ Enerji santrali Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesinde Kılıçlar Belediyesi içinde bulunuyor. Bu proje, Kırıkkale şehir merkezine 15 kilometre ve Ankara'nın doğusuna 50 km mesafede. Şu anda Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güney Afrika ve Güney Doğu Asya bölgeleri dahil olmak üzere 11 ülkede faaliyet gösteren ACWA Power, elektrik ve tuzdan arındırılmış su üretimi tesislerinden oluşan bir portföyün geliştiricisi, yatırımcısı, ortak maliği ve işletmecisidir. TOPLU OLARAK SAĞLANIYOR 32 milyar ABD dolarını aşan yatırım değeri ile portföyü, Kamu Özel Ortaklığı, Devlet İmtiyazı ve Kamu Hizmetleri Dış Kaynak Kullanım modelleri altında uzun vadeli alıcı sözleşmeleri ile kamu kurumlarına ve endüstriyel şirketlere toplu olarak sağlanmak üzere 22,8 GW elektrik ve günde 2,5 milyon metre küp tuzdan arındırılmış su üretme kapasitesine sahiptir. GENİŞ KATILIM Törene Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz,Yahşihan Kaymakam vekili (Bahşılı Kaymakam ı) Zikri Şahin Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, ACWA Power Genel Müdürü Thamer Al Sharhan, ACWA Power Türkiye CEO'su Abid Hussaim Malik, ACWA Power Proje Direktörü Mustafa Soytürk, ACWA Power IK Direktörü Ertuğrul Ceman, NOMAC Türkiye Genel Müdür Kürşat Büyüktuğrul katıldı. Kaynak .(Kale Haber-FT.Kale Hbr-N.Dağdelen)

Bu haber 1581 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi