Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BAHŞILI DA GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ VERİLDİ

BAHŞILI DA GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarih 19 Şubat 2018, 12:00 Editör PINAR YILMAZ

BAHŞILI DA GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN PROJESİNE BAHŞILI İLÇESİNDE DEVAM EDİLDİ Bahşılı H.H.D. Mesleki ve Anadolu lisesinde düzenlenen toplantıda ise Okul müdürü Eren Aslan 9 cu ve 10 cu sınıflardan oluşan 100 öğrenciye eğitim verildi. Eğitimci Yazar Bekir Akdeniz in düzenlediği ve Basın sözcüsü Ahmet Yaman ın iştirak ederek kayıt altına aldığı,gençlerin katımlarının güzel olduğu okulda 50 dakikalık bir uygulamalı verilen eğitimde herkes çok memnun ayrıldı. İlçe'lerde devam eden,‘Görmem için sen varsın’projesinin koordinatörlüğünü, İl milli eğitim Ar-Ge birimi üstlenmiş proje koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz,Porje sorumluluğunu Hatice Şap idare ederken,Projenin yasal temsilciliğini ise İl Milli eğitim müdürü İsmail Çetin yapmakta olduğu bildirildi. Seminerde Amacın, engelli bireylerin Aile ve Toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda başlatılan Liseler de eğitim serisine Bahşılı H.H.D.Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi çok amaçlı salonunda devam etti. Bahşılı Kaymakam'ı Zikri Şahin,İlçe M.MD.Bahadır Dülger,İmamhatip ortaokulu md.Ünal Şimşek,Okul Müdürü Eren Aslan,okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Eğitimci Yazar Bekir Akdeniz eğitimde öğrencilere genellikle, önce hayatda gören gözlerini nasıl kaybettiğini,sonraki yıllarında karşılaştığı zorlukları anlatarak başlattığı bu projenin başarı çıtasının gittikçe yükselmeye başladığı belirterek Bahşılı ilçe sinde başlayan eğitimin amacını ve hedeflerinin Kırıkkale ye kadar taştığını anlattı. iki ulusal kanal KONTV ve KANAL 5 olmak üzere ANADOLU FM ile RADYO SES de görmem için siz varsınız diyerek TÜRKİYE ye seslendi. Görme engellilerin otobüslere binme oturma ve inmede neler yapılır,engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler,komşu ve toplum ilişkileri,baston kullanma ,evlerinde aile içi yaşayış biçimleri,engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konulardan bahsederek bir ders saati verilen eğitim tamamlandı. Kaymakam'ın ve müdürlerin Öğrencilerin tamamının katıldığı toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.(Koordinatör.AY)

Bu haber 1140 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi