Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Karakeçili Şenliğe Hazır

Karakeçili Şenliğe Hazır

Tarih 16 Eylül 2009, 00:10 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale'nin tek uluslar arası festivali olarak önem arz eden ve 1994 yılından beri sürekli geleneksel olarak kutlanan şenlik 25-26 Eylül'de Karakeçili spor sahasında yapılacak.

KARAKEÇİLİ 15.ULUSLARARASI KÜLTÜR ŞENLİĞİNE HAZIR.

 

Kırıkkale’nin tek uluslar arası festivali olarak önem arz eden ve 1994 yılından beri sürekli geleneksel olarak yapılan şenlik(festival) 25-26 Eylül’de Karakeçili spor sahasında yapılacak. Söğütten sonra uluslar arası festival olma özelliği ile Türkiye’de ve Türkiye Cumhuriyetlerin de ilgi odağı olan festival ,Türkmenlerin,yörüklerin biraraya gelerek kutladıkalrı şenliktir.

Şenliği Kaymakam vekili İsmail Özdemir ile Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan’nın büyük bir özveri ile çalışarak güzel bir şenlik yapabilmek için Halkın desteğini alarak ,sürekli toplantılarda dile getirip,her şeyi düşünüp çalışmaları ve herşeyi organize ettikleri öğrenildi.

Türk büyüklerini ve Ertuğrul Gaziyi anma adına önemli bir yer edinilen festival, çeşitli etkinliklerin yanı sıra  ,tiyatro, konferans ve konserlerle dop dolu geçeceği bildirildi..

Kırıkkale Vali yardımcısı İsmail Özdemir Karakeçili Kaymakam vekili olarak festivali çok ciddiye aldığını, belediye ve halkla istişareli elbirliği ile üstesinden geleceklerini bu festivalde Karakeçili halkının festivallerine sahip çıkacağını ve Kırıkkale halkının da destek vereceğine inandığını belirtirken şöyle devam etti. “şu ana kadar halkla ,olsun muhtarlarla olsun yaptığımız istişare toplantıları çok olumlu geçti. bu sefer farklı olacağına inanıyoruz. yaptığımız anketlerde ise,geçmiş yıllardaki sönük geçen festivalin sebepleri araştırıldı ve protokol ağırlıklı değil halkın önerdiği ve istediği şekilde festival yapılacak.

davetiyemizde de görüldüğü gibi dop dolu programlar yapacağız.

Ayrıca karakeçi ile ilgili projeler üretiyoruz,önemli bir geçim kaynağında büyük baş hayvancılık ön plana çıkmış,oysa karakeçi hiç düşünülmemiş,biz bunu ele alıyoruz,Karakeçi ile özdeşleşmiş olan bir tarihe sahip olup karakeçinin tüyünden yapılan kara kıl çadırlarla Tarihte yerini alıp hep öyle Karaçadırlı Karakeçililer diye anılan bu ilçemizi eski günlerine kavuşturacağız ve karakeçiden et üreten bir yöre yapacağız.diyerek devam eden Kaymakam vekili Özdemir,"şenliğimizde Tarihteki karakeçililerin önemini anlatan Konferans sunulacak. Türk cumhuriyetlerinin önemini ve misafirleri,tiyatro,bakanlık sanatçıları,ikram,havai fişek gösterileri,Yıldız çam Özdemir,Adnan çilesiz,Grup Hicran,Mustafa Karakaya ve ekibi ve Turgut Başyayla gibi sanatçılarımız müzik ziyafetleri sunacak.

Bütün Kırıkkale’li , hemşerilerimizi 25-26 Eylül'de Karakeçiliye bekliyoruz.Belediye otobüslerimizin seferleri halkın yararlanacağı şekilde sık kaldırılacak,ikramımız bol olacak bütün misafirlerimizi bekliyoruz.”dedi.

bu seferki festivalin farklı olması için komite ve halkla iç içe çalışarak başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını belirten Kaymakam vekili Özdemir herşey halkın elinde ,biz belediye başkanı Salih beyle canla başla çaba gösteriyoruz,halkın şenliklerine sahip çıkmaları gerekir." ifadelerine yer verdi.

AY Haberci

Bu haber 5136 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi