Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
318 satın alındı

318 satın alındı

Tarih 05 Eylül 2008, 15:20 Editör

Kredi Yurtlar Kurumu, yurt kontenjanını artırmak ve mevcut yurtlarda ki sıkışıklığı önlemek için 318 Öğrenci Yurdunu satın aldı.

Kredi Yurtlar Kurumu 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına yeniliklerle giriyor. 318 Öğrenci Yurdu’nun lokanta, kafeterya ve iki yurt binasını bünyesine katan Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerin akınına uğradı

 

Yeni bina alındı

Mevcut binalarında kaliteyi yükseltmek açısından tadilatlarını sürdüren Kredi Yurtlar Kurumu Kırıkkale Müdürlüğü, 2008-2009 eğitim öğretim sezonunda Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine konforlu bir hizmet vermek için çalışmalarını tamamlıyor. 318 Öğrenci Yurdu’nu satın alarak bünyesine katan Kredi Yurtlar Kurumu mevcut kontenjanın dışında kız öğrencilere 450 kişilik kapasite ekledi ve lokanta, kafeterya ve eğlence mekanını da hizmetlerine kazandırdı.

 

9 milyon YTL

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü İbrahim Uyar, “318 Öğrenci Yurdunu içerisindeki eşyalarla birlikte alarak yurt bünyemize kazandırdık. Binalarda 450 kişilik bir yatak kapasitesi bulunuyor. Odalar 2,3 ve 4 kişilik olmak üzere seçeneklere ayrılıyor. Bu yeni iki bloğu da kız öğrencilerimize ayırdık. Bu bloklarımızda kalan öğrencilerimiz aylık 150 YTL ücret ödeyeceklerdir. Bu bloklardaki odalarımızın konforu yüksek düzeydedir. 318 Öğrenci Yurdunun Kredi Yurtlar Kurumuna toplam maliyeti 9 Milyon YTL olmuştur” dedi.

 

Yeni binanın içeriği

Yeni bloklarda barınacak öğrencileri konforlu odalar bekliyor. Odalar öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına karşılık verecek. 2,3 ve 4 kişi seçenekli odaların tümünde, TV, mini buzdolabı, elektrikli modern ocak, çalışma masası, modern tuvalet ve banyo, modern dolaplar ve balkon bulunuyor. Bunların yanında modern lokanta, fast food bölümü, kafeterya ve zemin katta eğlence mekanı bulunuyor. Eğlence mekanında dart, bilardo gibi oyunlar oynanabilecek ve dev ekranda TV izlenebilecek. Yeni binalarda bir markette öğrencilerin hizmetinde bulunacak.

 

Bağımsız yataklar

Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü İbrahim Uyar, çağın modern yurtlar seviyesinde hizmet vermek için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, “2003 yılından itibaren kurulan yurtlarda ranza sistemi tamamen ortadan kalkmış ve yerine karyola sitili birbirinden bağımsız yataklarla hizmet ediyorlar. Ancak Kırıkkale 1994 yılında hizmete giren yurdumuzda ranza sistemi uygulanmaya devam ediyor. Ancak yeni bünyemize katılan binalarımızda gayet konforlu bir biçimde karyola tipi yataklar bulunuyor” dedi.

 

Odalar 6 kişilik oldu

Uyar, mevcut binalardaki tadilatların sürdüğünü belirterek, “Mevcut binalarımızda 8 kişilik odalar bulunuyordu. Burada ki odalardan yeni binamızdaki odalara 2’şer kişilik kaydırma yapılarak odalarımızı 6 kişilik yaptık. Bu sayıyı ilerleyen yıllarda daha da düşürerek karyola sistemine geçmeyi amaçlıyoruz. Şu an için mevcut ve yeni binalarımızda toplam kız öğrenci sayısı 1346, toplam erkek öğrenci sayısı ise 852 kişi ve genel toplamda yurtlarımızda 2198 öğrenci barınacak” şeklinde konuştu. FATİH GENÇER

 

Bu haber 10685 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi