Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde, engelliler projesi tanıtıldı

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde, engelliler projesi tanıtıldı

Tarih 10 Nisan 2018, 09:45 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde ' engellilerle iletişim ve empati projesi' tanıtıldı.

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde ' engellilerle iletişim ve empati projesi' tanıtıldı. Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi toplantı salonunda düzenlenen programa 200 öğrenci 30 yakında öğretmen ve idareci katıldı. Önce engellilerin sokaklarda,esnaflarda caddelerde,ışıklarda karşılaştığı olumsuz olaylardan örnekler veren bir kısa film gösterimi ile başlayan programda konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Bekir Akdeniz ve Basın danışmanı AA Muhabiri Ahmet Yaman katıldı. Engelliler danışma kulübü Danışman Öğretmenleri,Sibel Olgun Keskinkılıç,Yasemin Güngör öğretmenlerin öğrencileri Ramazan Pekdoğan,Mert Ataseven ile Ahmet Şahin hazırladıkları programlar ve slaytlarla,kısa filmlerle göz doldurup salonun takdirine şayan oldular. projenin koordinatörü olarak sunumu yapan Sibel Olgun Keskinkılıç hanım şunları iletti,bu projeyi yapmamızdaki amacımız, okuldaki özel öğrencilerin yalnızlık çekmeleri,kaderlerine terk edilmiş gibi hissetmeleri,arkadaşlarının arasına girememeleri gibi engelleri aşmak için onlarla iletişim kurup empati yapmak ve küstükleri hayattan dışarı çıkarıp kaynaşmayı sağlamaktır.onu da başardık inşallah bu konferans bize o öğrencilerimize çok iyi geldi.24 yaşından sonra görme engelli olarak hayatına devam edip farklı projelerle böyle engelli olupta hayatına küsen kendini dışlandı sanan gençlere bir ışık oldu.okul müdürümüze,görme engelli bu yazar Bekir Akdeniz e çok teşekkür ediyorum.çok yararlı bir konferans oldu.biz bu proje önderliğinde inşallah bütün engellilere kaynak olacak bir proje yaparak onlarla empati kurmayı hedefledik dedi. Eğitimci Yazar Bekir Akdeniz ise konuyla ilgili seminer vererek engelli öğrencilerin ve eğitimcilerin bilinçlendirilmesinde öncülük yaptı. Akdeniz, 70 dakikalık konferansında genellikle Kırıkkale deki bütün liselerde verdiği eğitim,seminer ve konferanslarda anlattığı,Hayatın içinden yaşanmış engellilerin engellenmesi konularının çözülmesi konusunda alınan yolu anlattı. il milli eğitim müdürlüğünün yürüttüğü 'Görmem için sen varsın' projesi ile 5 bin öğrenciye anlatılan konulardan,Bir caddede engelli ve görme engelli vatandaşlara nasıl yardım edilir,alışverişte nasıl davranılır,onların karanlık hayatlarında beklentileri nelerdir,onlarla dostluk kurulurken nelere dikkat edilmelidir gibi konularda yaşadığı hayatın yarısını engelli olarak devam ettiren yazar Akdeniz doğaçlama ve mizahlı anlatımında salona hakim bir seminer verdi. seminer sonunda Okul müdürü ve proje kulüp başkanlığının hazırladığı plaketi eğitimci yazara Müdür Erol Tuğ takdim etti.toplu fotoğraf çekimi ile sona eren seminerde bütün öğrenci , öğretmen ile idareciler memnun ayrılarak, artık bundan sonra engelliler ile iletişim kurmak ve onlarla empati yapma konusunda bilgi sahibi olarak ayrıldılar.

Bu haber 1258 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi