Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yılın örnek çiftçisi karakeçili'de

Yılın örnek çiftçisi karakeçili'de

Tarih 06 Ekim 2009, 03:27 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Karakeçili'de bir çiftçi arazisinde 50 çeşit ürün yetiştirdiğini söyleyerek yılın çiftçisi adayı oldu.
Karakeçili Kızılırmak yolunda kayseri-Konya-kulu yol kenarında tarlasında yetiştirdiği ürünlerle göz dolduran çiftçi takdir topluyor.

yılın örnek çiftçisi karakeçili’de

50 ÇEŞİT BİTKİ TÜRÜ YETİŞTİREN ÇİFTÇİ.

 

Kırıkkale Karakeçili’de bir çiftçi arazisinde 50 çeşit ürün yetiştirdiğini söyleyerek yılın çiftçisi adayı oldu.

Karakeçili Kızılırmak yolunda kayseri-Konya-kulu yol kenarında tarlasında yetiştirdiği ürünlerle göz dolduran çiftçi takdir topluyor.

Yoldan geçen müşterilerine hem sebzelerinden,meyvelerinden ikram eden Bekir Bal aynı zamanda isteyen yolculara da kilo hesabı seçmece ürün satıyor.

Aynı zamanda Karakeçili il genel meclis üyesi olarak ta görev yapan Bekir Bal,bahçesindeki ürünleri yetiştirebilmek için 10 sene emek verdiğini ifade ederek şunları söyledi,”benim bahçemdeki ürünleri,meyveleri yetiştirmek için çok çalıştım.50 çeşit ürün yani bitki türü mevcuttur.11 çeşit üzüm var,7 çeşit domates,7 çeşit biber yetiştirdim.isteyen açık hava manavı gibi isteyen istediği ürünü yerinde görerek seçerek alabilir ve inceleyebilir.zaten suyu kuyudan alıyor çıkan suyu kurduğum arıtma sistemi sayesinde suyun milini süzüyor sebzelere damlama sulama sistemi ile veriyorum.sebzelerim hormonsuzdur,arılar tozlama yaparak yetiştiriyorum.üzüm isimlerini kendime göre değiştirdim,karasaçkılı,yasemin,razakiye,gelin parmağı,Alperen,Yalova incisi,Agnolsin ,izmir üzümü gibi her bir ürünün isimleri var.Tarım müdürümüz Süleyman beyin elmalar ve bazı fidanlardaki desteğini unutamam,teşekkür ederim,emeklerini boşa çıkarmadım.

bahçemi ziyaret eden İller Banaksı idari işler 2 ci başkanı Zülfikar Serin beye,Kaymakam vekilimiz İsmail Özdemir beye teşekkür ederken,AA Muhabirimizi 1995 yılından beri şenliğimizin fotoğraf çekimlerini yapan Ahmet yaman kardeşime çok teşekkür ederim.
sayın vali yardımcım ve tarım müdürlüğümüz civar ilçelerdeki çiftçileri inceleyip yılın çiftçisi seçimini yapabilirler.ben iddialıyım.”dedi.

Bahçesini ziyarete gelen Kaymakam vekili Kırıkkale Vali yardımcısı İsmail Özdemir,"bu bahçeye,bu ağaçlara büyük emek verilmiş,tebrik ederim.örnek bir çalışma olmuş,inşallah pazarını da sağlayıp bir şeyler kazanıyordur.Kırıkkale ilinde böyle bir çalışmayı yalnız yapan çiftçiye yeni rastladım,bu bahçede çok proje üretilebilir,biz Kaymakam’lık olarak istendiği takdirde destek vermeye hazırız.”ifadelerine yer verdi.

AY Haberci

Bu haber 4331 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi