Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KIRIKKALE DE ŞEHİR MÜZESİNE İHTİYAÇ ŞART OLDU.

KIRIKKALE DE ŞEHİR MÜZESİNE İHTİYAÇ ŞART OLDU.

Tarih 12 Şubat 2020, 02:09 Editör PINAR YILMAZ

KIRIKKALE DE ŞEHİR MÜZESİNE İHTİYAÇ ŞART OLDU.

KIRIKKALE DE ŞEHİR MÜZESİNE İHTİYAÇ ŞART OLDU. GÜN YÜZÜNE ÇIKIPTA BAŞKA MÜZELERE GİDEN ESERLER KIRIKKALE’YE TAŞINSIN Günümüzde tarihi eser olarak adlandırdığımız bu kalıntılar, eğer taşınabilir durumdaysa devlet tarafından çıkarılarak Anadolu Medeniyetler Müzesinde ve Kaman da sergilenmek üzere yerini alıyor. Kırıkkaleli vatandaşlar, il sınırı içerisinde çıkarılan tarihi eserlerin Kırıkkale’de oluşturulacak bir müzede sergilenmesini ve Anadolu Medeniyetler Müzesinde bulunan Kırıkkale’ye ait tarihi eserlerin burada kurulacak müzeye taşınmasını talep ediyor. KIRIKKALE 7000 YILDIR YERLEŞİM YERİ 1990-1991 yıllarında Japon bilim insanlarının Kırıkkale ili ve çevresinde yapmış olduğu arkeoloji çalışmaları, Kırıkkale ili ve çevresinin Kalkolitik Çağ’dan bu yana yerleşim yeri olarak kullanıldığını gün yüzüne çıkardı. Karakeçili Büklü kale sit alanında yapılan japon bilim adamlarının bulduğu eserler Kamanda küçük bir müzede sergileniyor niye Kırıkkale de olmadığı için. Yine Cerit kale de maşat'ta ,gülkonak'ta bulunana bazı eserler Kültür müdürlüğünün girişinde sergileniyor.Bazı eserlerde bulunduğu yerlerde değerlendirilmeyi bekliyor. umarım insanların ellerinde de çook eserler vardır.envanteri ve demirbaşı kayıt altına alınmadığı için vermek istemiyorlardır. Şu Şehir merkezine yapılacak olan şehir müzesi bir yapılsın bakın hepsi burada toplanacak inşallah. KIRIKKALE BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI Bu geçen 7000 yıl içerisinde Kırıkkale toprakları üzerinde Hitit İmparatorluğu’ndan Bizans İmparatorluğu’na, Selçuklu İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar birçok medeniyet yaşadı. Kırıkkale toprakları üzerinde yaşayan her medeniyet, bir şekilde bu topraklardan silinip giderken arkalarında kendi kültürlerinden birçok kalıntı bıraktı. KÖKLÜ TARİH Uzun ve köklü bir tarihi olan Kırıkkale’de vatandaşlar, “Çocuklarımıza Kırıkkale’nin tarihini anlatabilmek için merkezde götürebileceğimiz bir müze bulunmuyor. Şehir dışından gelen misafirleri götürecek ve şehir dışından turist çekecek bir müze olması her türlü Kırıkkale’ye katkı sağlayacaktır.” şeklinde taleplerini dile getirdi. Bu köklü tarihin Kırıkkale’de bir müze kurularak sergilenmesi adına Kırıkkale valisi Yunus Sezer bir adım attı inşallah engel çıkmazda o proje gerçekleşirse çok güzel gelişmeler olacaktır diyoruz.

Bu haber 787 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi