Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale de Mekke nin Fethini kutlamak için program düzenlendi.

Kırıkkale de Mekke nin Fethini kutlamak için program düzenlendi.

Tarih 08 Ocak 2023, 01:16 Editör Hatice Akgül

Kırıkkale de Mekke nin Fethini kutlamak için program düzenlendi.

Kırıkkale’de Mekke’nin Fethini kutlamak için program düzenlendi. Kırıkkale’de Mekke’nin Fethini kutlamak için Kızılelma Ocakları tarafından program düzenlendi. Mekkenin fethinin 1392'inci yıldönümü kutlamak için, düzenlenen program Kur’an-ı Kerîm tilâveti ile saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlandı. Kırıkkale Nur Cami Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kırıkkaleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede açılış konuşmasını Kızılelma Ocakları Genel Başkanı Hakan Polat yaptı. Polat, Mekke’nin Fethi’nin önemine değindi. Ardından eski Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Mekke’nin Fethi’nin önemi ve anlamını anlattı. Akyön, “Ümmetin Kuran sevdası, Peygamber Efendimizin sevdası, her yerde kendini hissettiriyor. Kuran’a saygı ve Efendimize hürmet gözleri yaşarttı. Peygamber Efendimizin SAV Mekke’de kendisine inen ayetleri okuduğu zaman müşrikler gizlice onu dinlerdi. Hz. Ebu Bekir namaz kılarken okuduğu tilavetteki Kuran’ı Kerim’ler Mekke’nin gençleri ve kadınları tarafından dinlenirdi.” dedi. MUHTEŞEM BİR GECEYDİ Akyön, konuşmanın devamında, “Abdullah İbni Mesut’un Mekke pazarında okuduğu açıktan Rahman Süresi yürekleri titretmişti. Peygamber Efendimizin okuduğu Kuran’ı Kerim’i Nusaybin Cinleri dinleyip Müslüman olmuşlardı. Somuncu Babanın okuduğu Kuran’ı Kerim’i yanında akan dere suyu dinlemişti.” dedi. Program başında Fatih İmdat’ın okuduğu tilavete övgüler yağdıran Akyön, “Hocamızın okuduğu Fetihle ilgili ayetler yani tilavet esnasında hiç bir misafirin sesi soluğu çıkmadığı gibi ayakta ne bir çocuk nede bir kişi vardı. Bu edep, bu saygı, bu hürmet bu milletin özünde var. Kuran’ı Kerim’e, hadisi şerife, hatta Mekke’nin fetih gecesine sahip çıkan milleti Cenab-ı Hak şanını yüceltir. Kuran’ı Kerim sevdası her yerde. Geceye sahip çıkan bu sevdanın müntesiplerine selam olsun. Bu sevda bitmez. Teşekkürler Hakan Polat kardeşim. Teşekkürler bu ümmete hizmet eden Fetih gönüllülerine… Elhamdulillah muhteşem bir geceydi.” diye konuştu. MUHTEŞEN GECE DOLDU TAŞTI. Sanatçı Mustafa Caymaz ve Fatih Kuru tarafından verilen ezgi, ilahi ve şiirlere seyirciler iştirak etti. Ravza ilahi grubu semanzelerinin gösterisi büyük alkış aldı.Millet Cami İmam Hatiplerinden Fatih İmdat’ın tilaveti izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Mustafa Erdal’ın sunduğu programda bazı katılımcılara sanatçı Mustafa Caymaz dini sorular sorarak güzel cevaplara kendi cd lerinden hediye verdi.Seyircilerin ilahilere telefon ışıkları ile katılmaları görünmeye değer bir sahne idi. Programa Kırıkkale müstakil gazeteciler cemiyet başkanı Ramazan Çetin, Medya ve Gazeteciler başkanı adına kurucu üye Ahmet Yaman,TSK lardan Türkmen obaları federasyon başkanı Ali İhsan Akkaya, Şairler muhtarlar ve gençlerle kadınlar vatandaşlar katıldı. PROGRAMIN SONUNA KADAR HİÇ BİR VATANDAŞ SALONU TERK ETMEDİ. Haberci71.AY.

Bu haber 387 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi