Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Irmak Kültür şenliği ile coştu

Irmak Kültür şenliği ile coştu

Tarih 29 Ekim 2009, 15:58 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Yahşihan İlçesi Irmak kasaba halkı 1.Kültür ve sanat şenliğinde bir araya geldi.
Belediye başkanı Bilal Ağca'nın ve Kent Tiyatrosunun ortaklaşa düzenlediği, ve kasabada ilk olarak yapılan şenliğe bütün Irmak'lıların katılması başkana verilen desteğin ve Irmak'taki bu etkinliklerin takdir topladığını gösterdi.

IRMAK KASABASI KÜLTÜR ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

ÇOĞU İLÇENİN YAPAMADIĞINI YAPAN BELEDİYE TAKDİR TOPLUYOR 

 

Kırıkkale Yahşihan İlçesi Irmak kasaba halkı 1.Kültür ve sanat şenliğinde bir araya geldi.

Belediye başkanı Bilal Ağca’nın ve Kent Tiyatrosunun ortaklaşa düzenlediği, ve kasabada ilk olarak yapılan şenliğe bütün Irmak’lıların katılması başkana verilen desteğin ve Irmak’taki bu etkinliklerin takdir topladığını gösterdi.

Mahalli sanatçılar,Salih Toprak ve Babası Feyzullah Toprak’ın müzik ziyafeti, ilkokul öğrencilerinin folklor gösterisi,İstanbul’dan gelen Tiyatro grubunun gösterileri,Türk Halk müziğinin yeni sanatçılarından Anadolu Türkleri söyleyen İpek Nur’un konseri,bay süslükan’ın farklı yorumları geceye renk kattı.

Programa Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz,Delice Başkanı İhsan Biçici,Çerikli Belediye Başkanı,Ömer ,Hacılar Belediye Başkanı Menduh Bodur,Kılıçlar Belediye Başkanı Ömer Faruk ,Büyük Yağlı Belediye Başkanı Mevlüt Özçelik ve meclis üyeleri ve konur Belediye başkanı Katıldı.

Programda yaptığı konuşmada misafirlere ve kasaba halkına teşekkür eden Başkan Bilal Ağca şunları söyledi,”Değerli misafirler Kırıkkale belediye başkanım,civardan gelen belediye başkanı arkadaşlarım İhsan bey,Ömer bey,Menduh bey,Ömer Faruk bey,Mevlüt bey,il genel meclis üyesi Mustafa Alan bey  hepinize teşekkür ederim.ilkini yaptığımız programa katıldığınız için teşekkür ederim.bize maddi manevi katkısı olan petrollerimize ,Yahşihan belediye başkanımıza teşekkür ederim.Bundan sonraki şenliklerimiz hem Kızılırmak kenarında yapacağımız piknik alanında yapılacak hem de festival havasında yapılacak.

Bizler hep beraber, gönüllerimizin ve amaçlarımızın bir olması,kin ve nefretten uzak olmamız her şeye iyi gözle bakmamız,inşallah kasabamız önümüzdeki beş yıl büyüyerek yep yeni bir kasaba olacaktır.Bu tür etkinliklerin amacı yöremizi kasabamızı halkımızı tanıtmak,çocuklarımızın kültür ve sanat bilgilerini genişletmektir.

En önemlisi ise Kasaba halkı olarak hep beraber eğlenmek ve kaynaşmayı sağlamaktır.

Bundan sonraki programlarımız el ele gönül gönüle hep beraber bütünlük içerisinde olacaktır.

Uzaktan yakından programımıza teşrif eden tüm dostlarımıza ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum,sağ olun var olun.”dedi

Program akışında özellikle palyaçonun Pembe panter gösterisine ilgi gösteren çocuklar,İLLUZYONİST ‘in halktan birileri ile yaptığı ilginç  oyunlarla doyasıya eğlendi.

Irmak Atatürk ilköğretim okulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve şiirler okundu.

Mahalli sanatçılar,Salih Toprak ve Babası Feyzullah Torak halk müziği ziyafeti sundular.

Yine halk müziği sanatçısı sunduğu konserinde ilk kasetini çıkaran farklı bir yoruma sahip kendi besteleri ile türküler söyleyen  İpek Nur’u halk gece boyunca bırakmadı,söylediği her türküye eşlik ederek destek verdi.İlluzyonistin ilginç gösteriler beğeni topladı.Süslükan  ismiyle sahne alan ve İpek hanımla düet yapan erkek sanatçıda gençleri hem güldürdü hem eğlendirdi.Program boyunca misafirlere yöresel gözleme ve ayran ikram edildi.

dört saat süren kültür ve sanat şenliği sona erdi.

Irmak halkının şenliklerine sahip çıkmaları,yaklaşık 750 kişinin programın sonuna kadar dağılmamaları görülmeye değer bir görüntü olurken Başkan bitişte mikrofonla herkese teşekkür etti.

-Haberci olarak en ciddi festival olan Karakeçili şenliklerinden sonra kapatılma korkusu ile mücadele veren Irmak kasabası Belediyesine sahip çıkmış ve bu gece birlik beraberlik sergileyerk Kırıkkale'deki ilçe ve kasabaları sollayıp kültür şenliği düzenleyen Irmak'lıları ve Başkanı kutluyoruz.
AY Haberci71
 

Bu haber 6545 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi