Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Özel Gazi Yabancı Konuklarını Ağırlıyor

Özel Gazi Yabancı Konuklarını Ağırlıyor

Tarih 02 Kasım 2009, 19:24 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Bahşılı Yeşilköy Rafineri lojmanlarında faaliyet gösteren Özel Gazi Anadolu ilköğretim okulu "Peri masalları ve Hikayeler" Hyat boyu öğrenme Programının Alt programı olan COMENIUS Projesi Gruplarının Türkiye Ayağı Kırıkkale'de toplandı.

Özel Gazi Yabancı Konuklarını Ağırlıyor

COMEINUS PROJE GRUPLARI ÖZEL GAZİ’DE BİR ARAYA GELDİ 

 

Kırıkkale Bahşılı Yeşilköy Rafineri lojmanlarında faaliyet gösteren Özel Gazi Anadolu ilköğretim okulu “Peri masalları ve Hikayeler” Hayat boyu öğrenme Programının Alt programı olan COMENIUS Projesi Gruplarının Türkiye Ayağı Kırıkkale’de  toplandı.

Avrupa Birliği COMEINUS projesi kapsamında dört ülke eğitimcileri ile Kırıkkale'de bir araya gelinerek proje çalışmalarına başlandı.

Bu sabah ders zili ile Özel Gazi Anadolu ilköğretim okuluna gelen dört ülke İtalya, Almanya ,Polonya ve Yunanistan idareci ve öğretmen grupları okul içerisindeki sınıf gezilerine başladı.

İlk olarak 1/A Sınıfında öğrencilerin karanfillerle karşıladığı yabancı eğitimciler sınıf öğretmeni Gökçe Kızıltan ve öğrencilerinin büyük sevgi gösterisi ile karşılandı.

2/A Sınıfı çiçek hediye ederek Yurdanur Diker hoca hanımın nezaretinde sınıf içerisini ve öğrencilerin elindeki Türk Bayrağı ve Atatürk potresi ile karşılanıp fotoğraf çektirdiler.

3/A SINIFINDA Nevin Türedi hoca hanımın öğrencileri de yabancı konuklara çiçek hediye vererek konuklara yakınlık gösterdiler.

4/A sınıfı ise öğrencilerin ve sınıf öğretmenleri Fatma Kurnazın hazırladığı dört ülke koordinatörlerine Hayvan figürlerinden olan büyük yünlü maket verdiler.

5/A Sınıfında ise yabancı eğitimci konuklara Kudret Erdiven hocanın öğrencilerle yaptığı maske çalışmasını takan öğrenciler konukları da böyle karşılayınca ilginç bir görüntü meydana geldi,bazı öğrenciler maskelerini konuklara hediye verdi.

6/A Sınıf öğretmeni Sezin İner’in düşündüğü öğrencilerinde temin edip getirdiği Türk motiflerinden yapılan küçük el örgüsü hediyeler ve Türk bayraklı anahtarlık  çok ilgi ile karşılandı.

6/B Sınıfında Melek Gencer hoca hanımın tasarladığı sürpriz hediye ise Yine Türklerin oyalı yazmalarından oluşan hediyeler oldu.yazmaları boyunlarına takarak fotoğraf çektiren konuklar gezi boyunca kenar işlemeli yazmaları boyunlarından çıkartmayarak çok beğendiklerini ifade ettiler

7/A Sınıf gezisinde Resim dersinde işlenen ve Nasrettin hoca fıkralarını anlatan pastel boya resimleri hediye edildi.

8/A sınıfta yine Nasrettin hoca resimlerinin çerçeveli olarak hediye verildi.

Hocahanımın Sümeyye Büyükbaş'ın öğrencilerinin resim cizmedeki ustalıkları görülmeye değerdi.

Okulun en minikleri Ana sınıfında İse minik öğrenciler Esra Al Nair eğitiminde kendi çizdikleri resimleri hediye ettiler.

Okul yemekhanesinde öğrencilerin yediği yemekten ikram edildikten sonra,

Rafineri müdürü okulu ziyaret ederek Proje guruplarındaki eğitimcilere plaket verdi.
-okul spor salonunda öğrencilerin sunup yönettiği program bol bol alkış aldı.salonda sunulan Nasrettin hoca skeçleri ve slayttı ilgi ile izlendi.Türkiye'yi tanıtan slayttan sonra okul korosu İngilizce şarkılar sundu.

Kız öğrencinin kısa saz gösterisinden sonra keman ile sanat müziği parçaları çalan Meriç Demir isimli öğrenci ilgi ile izlendi. folklor gösterisi,efe oyunu sergilendi,son olarak Okul kurucu müdür Mehmet Al, okul müdürü Bayram Aydoğdu,Proje koordinatörü Meltem Bekler ile okul öğretmenleri yabancı eğitimci bütün proje gruplarına katılım belgesi takdim ederek,Türk misafirperverliğini gösterdiler.

-Akşam üzeri ise Kırıkkale belediye başkanı ziyaret programı vardı.

Kırıkkale Özel gazi Anadolu ilköğretim okulu proje koordinatörü ve gelen konukların tercümanlığını yapan Meltem Bekler hoca hanımın tercümanlığı ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz yabancı konuklara,"hepiniz şehrimize hoş geldiniz,Kırıkkale’miz 43 ilin kesiştiği Çok önemli bir yerdir.bizim ilimiz yabancı konuklar açısından çok şanslı,her ülkeden misafirlerimiz daima oluyor."

Diyerek kendisine plaket veren proje baş koordinatörü Elizabetta Deservi’ye altın çerçeveli cini personel hediye etti.hatıra fotoğrafı çekilerek öğretmen evine istirahata çekilen bugünkü yabancı konukların programı son buldu.

AY-Haberci71

Bu haber 4978 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi