Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

Tarih 11 Kasım 2009, 07:58 Editör PINAR YILMAZ

MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman DURMUŞ'un Atatürk'ü anma günü ve atatürk haftası ile ilgili basın açıklaması...

MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman DURMUŞ ;Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 71. yılında, sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

 

Türk milleti, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan Yüce Atası'na bağlılığını ve sevgisini, ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla göstermektedir.

 

Ulu Önder, güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş, milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Başarıları, eserleri ve geleceğe dönük yüksek öngörüleriyle Atatürk, Türk milletinin yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır.

 

Atatürk'ün en büyük başarısı, yok olma sürecine girmiş imparatorluktan millet egemenliğini temel alan çağdaş bir devlet ve çağdaş bir toplum yaratmış olmasıdır.

 

O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk'ün bıraktığı değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmak, her Türk vatandaşının ilk görevidir.

 

Bu nedenle bu gibi anlamlı günler, milli davalarının hatırlanması bakımından özel bir önem taşımaktadır. Atamızı ebediyete uğurladığımız bu günde Yüce Önderimizin şu sözünü hatırlayalım: ‘Vatan mevzu bahis ise gerisi teferruattır.’

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 71. yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

 

Bu haber 3851 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi