Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Otel konforunda öğrenci yurdu

Otel konforunda öğrenci yurdu

Tarih 09 Eylül 2008, 17:37 Editör PINAR YILMAZ

Yurt Kur İl Müdürlüğü hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor.

Otel konforunda öğrenci yurdu

2008-2009 eğitim yılına 318’i devralarak oldukça iddialı giren Yurt Kur İl Müdürlüğü hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor. İş adamı Ergün Tekin’e ait olan 318 Cafe ve 318 Otel’i 9 milyon YTL’ye bünyesine katan Müdürlük, Bayan öğrencilerin refah seviyesini yükseltirken, kapasiteyi de artırıyor.

 

150 YTL’YE OTEL KONFORU

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'nde, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı kayıtları başladı. Düzenlediği toplantı ile yurdun genel durumu hakkında bilgi veren Yurt Müdürü İbrahim Uyar, kapasite ve öğrencilerin refah seviyesini artırma konularında yapılan çalışmalardan söz etti. Yeni alınan iki adet binanın F ve G Blok olarak hizmetine başladığını ifade eden Müdür Uyar, eski binada öğrencilerin 8 kişilik odalarda ranza şeklindeki yataklarda kaldığını, yeni binayla birlikte yatak sistemine geçildiğini ve odaların 2-3-4 kişilikten oluştuğunu söyledi. Yeni binalarda oda fiyatlarının aylık 150 YTL olduğunu dile getiren Uyar, “Eski yurtlara kayıt yaptırmak isteyenler aylık 73 YTL’ye kalabilecek. Tüm odalarda 24 saat sıcak su, kablosuz internet, mini buzdolabı, mini televizyon, duşa kabin, çalışma masası, lavabo ve mutfak gibi konforlar bulunmakta. Her iki binan 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenmekte. Aynı zamanda binaya dışarıdan insan alınmayacak. Kafeterya, bilardo salonu, canlı müzik, internet cafe sisteminden iki bloktaki tüm öğrenciler yararlanabilecek” sözlerine yer verdi.

 

9 MİLYONA İKİ BİNA ALINDI

Aylık 73 YTL’lik yataklı yurtlardan da söz eden Uyar, “Buradaki 8 kişilik yurtlarımızı yeni iki adet blok almamızla birlikte bu sayıyı 6’ya düşürdük ve böylece oda içerisinde rahatlama sağladık. Tatil sezonu süresince tüm bloklardaki odalara bakım yapıldı. 2003 yılından sonra yapılan tüm binalar artık yataklı sisteme geçmişti. Bizim yurdumuz 1993-1194 yılında yapıldığı için eski ve ranza sistemiydi. En geç 2010 yılında böyle bir kapasiteli ve kaliteli binaya ihtiyacımız vardı. Ergün Tekin’in elindeki binaları sattığını duyunca bizde almaya karar verdik. Konuyu Genel Müdürlüğümüze bildirdik ve 9 milyona her iki binaya sahip olduk. Binalara da 2 yıl daha erken kavuştuk. Şuanda kız öğrenci kapasitemizi bin 346’ya çıkardık. Yurdumuzda 852 erkek öğrenci kalmaktadır. Şuandaki toplam öğrenci kapasitemiz ise; 2 bin 198’e çıktı. Eski binaların bir bölümünde havalandırma problemleri vardı onları da çözdük. Tadilatlarımız halen devam ediyor fakat bu ayın 15’ine yetiştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

AMAÇ, KALİTEYİ UCUZA VERMEK

Uyar, “Zaten yeni binayı almamızdaki ve eski binalarımızı modern haline getirmemizdeki amacımız kaliteli hizmeti çok cüzi bir fiyat ile vermek. Şuanda yeni binamızda özel bir otel hizmeti veriyoruz. Böyle bir konfora sahip normal yurtların aylık ücretleri 350-400 YTL arasında değişirken biz aylık sadece 150 YTL alıyoruz. Zaten sabah ve akşam yemek ücretleri olan 64 YTL’yi düştüğünüz zaman konforlu 86 YTL’ye, normal ise 9 YTL’ye geliyor” dedi.   

Bu haber 6889 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi