Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Susuzluk, Çocuğu Öldürür

Susuzluk, Çocuğu Öldürür

Tarih 09 Eylül 2008, 17:43 Editör PINAR YILMAZ

Uzmanlar uyarıyor çocuklarınızı ishalli zamanlarda susuz bırakılmayın

Susuzluk, Çocuğu Öldürür

Yaz aylarında, çocuklarda görülen hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgiler veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Ümit Murat Şahiner, çocukların ishalli zamanlarda susuz bırakılmamasını söyledi. Şahiner, ‘İshal Öldürmez.’ Çocuğu öldüren hastalık susuzluktur” dedi.

 

3 HASTADAN 2’SİNE İSHAL ŞİKAYETİ

Yaz aylarında çocuklarda görülen en büyük şikayetlerin başında ishalin geldiğini söyleyen Şahiner, yaz aylarında su kaynaklı hastalıklar nedeniyle hasta sayılarında büyük bir artış yaşandığına dikkat çekti. İshalin engellenmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın içme suyu olduğunu söyleyen Uzman Doktor Şahiner, “Hatta mümkünse küçük çocuklar için hazır pet şişe sular içirilmelidir. Temmuz ve Ağustos aylarında her 3 hastadan 2’si ishal şikayeti ile geliyor. Ülkemizde her yıl ishalden 30 bin çocuk kaybettiğimiz göz önüne alınırsa hastalığın önemi bir kez daha ortaya çıkar. Burada halkımızın bilmesi gereken en önemli husus şudur; ‘İshal Öldürmez.’ Çocuğu öldüren hastalık susuzluktur” sözlerine yer verdi.

 

ISRARLA SU VERMEMİZ GEREKİR

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Ümit Murat Şahiner, “Su içince çocuk kusuyor diye aileler çocuğa su vermiyorlar. Kusuyor dahi olsa çocuğa suyu her zaman bol miktarda vermemiz gerekir. Israrla su vermemiz gerekir. Birde halkımızın yine yanlış bildiği noktalardan biri de kola içince ishalin geçtiği yöndeki inanış. Tam aksine kola ishali artırır. Bu durumda çocuğa anne sütü haricinde süt verilmemelidir. Bağırsak hareketlerini azaltan yiyecekler verilmesini öneriyoruz. Özellikle halkımızın gelenek ve göreneklerinden böyle durumlarda uzaklaşarak, çocuklarımızı kalabalık içinden uzaklaştırıp, enfeksiyon riskini artırmamak için öptürmememiz gerekir” şeklinde konuştu. 

 

HASTALIKTA KREM KULLANILMAMALI

Yine bu konunun dışında çocuklarda kaşıntı için kaşıntı giderici krem ve losyonlar kullanıldığını dile getiren Şahiner, “Şunu kesinlikle unutmayalım ki, su çiçeğinde kesinlikle kaşıntı giderici losyon veya krem kullanılmaz. Bunun yerine kaşıntıyı engellemek için şurup veriyoruz. Kerim sürdüğünüz zaman suçiçeği lejyonları patlıyor. O zaman tüm vücuda dağılıyor. Bu nedenle çocuk suçiçeğini ağır bir şekilde geçiriyor. Anne babalardan rica ediyoruz. Bu hastalıklarda krem kullanmasınlar.

Bu haber 6346 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN.Başı sürekli ağrıyanlar...

Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller

Zeytinyağı  Sağlık ve Polifenoller Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi