Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

Tarih 29 Ocak 2010, 07:50 Editör PINAR YILMAZ

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

Kırıkkale İş Bulma Kurumu ve Moda Life adlı fabrika, demokratik bir ortamda işçi alımı gerçekleştirdi. Vatandaşın gözü önünde yapılan iş alımında, toplam 120 kişi müracaatta bulundu.

 
İş bulmada kaydı olan ve şartları uygun olan toplam 40 kişi işe alındı. Yapılan 3 aylık çalışma sonunda 20 kişi kadrolu ve sigortalı işe başlayacak. İş-Kur İl Müdürlüğü binasında yaptığı eleme ile 40 asil, 20 yedek olmak şartıyla toplam 60 kişiye istihdam kapısı araladı.

 
İş-Kur İl Müdürlüğü binasında yapılan elemelere 120 kişi davet edildi. Aranan nitelikteki 60 kişi, yapılan mülakat sonucu Moda Life Personel Müdürü Erdal Çetinkaya tarafından belirlendi. 60 kişiden 40'ının asil, 20 sinin ise yedek olduğu ifade edildi. 3 ay boyunca eğitim görecek olan asil listesindeki 40 kişi, Halk Eğitim tarafından sınava tabi tutulacak. En az 20 kişiyi işe alacak olan Moda Life, 3 ay boyunca aylık 100 TL para ödeyecek. Kurs süresi boyunca günlük 15 TL'de İş-Kur para ödeyecek. İşçi adayları toplamda aylık 430 lira para alacak.
 
En az 22, en fazla 30 yaş sınırı koyulan işçi seçiminde konuşan İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu, kimseye ayrıcalık yapmayacaklarını söyledi. Ulu, işçi seçimi sırasında yapılan işlemlerin tamamının Moda Life yetkilileri tarafından yapılacağını açıkladı. İşçe seçimi sırasında konuşan Moda Life Personel Müdürü Erdal Çetinkaya'da, "Sizin gibi dinamik işçilere ihtiyacımız var. Bizim çalışacak elemanlara, bizden emekli olacak insanlara ihtiyacımız var. Bizde çalışan tüm personel sigortalıdır."dedi
 
Yapılan elemelerde torpilin yapılmadığına inandıklarını belirten işçi adayları ise, "Bizler için çalışan, elimize ekmeğimizi vermeye uğraşan tüm İş Kur İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz. Belki bizler bu işe uygun görülmeyeceğiz ama uygun görülecek kişilerde sonuçta bizim insanımız, memleketimizin adamıdır. Onlarda bizim gibi ekmek parası olan kişilerdir. O yüzden giremedik diye üzülmeyeceğiz, aksine giren 40 kişi için sevineceğiz." Dedi.

Bu haber 12432 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Açılımı bırak memura bak

Açılımı bırak memura bak Kamu-Sen İl Temsilcisi Yaşar Şahindoğan, böylece olumsuz ekonomik şartlar altında yaşamak zorunda bırakılan hak sah...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi