Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Tarih 30 Nisan 2010, 16:27 Editör PINAR YILMAZ

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, Giresun’da terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz’ın son yolculuğuna uğurlandığı törene katılımın az olmasını eleştirdi.MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Kuzucu şu açıklamaları yaptı; “Salı günü Kırıkkale’miz yine bir şehidini toprağa verdi.  Elbette bu topraklar için bu vatan için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada şehitler vereceğiz. Bu topraklara sahip olmak bu vatana sahip olmak kolay olmamıştır. Bütün şehit anaları babaları o kadar vakurlu davrandılar ki hepsi yüreklerinde ki o acıyı bir kenara bırakıp vatan sağ olsun dediler. Vakarlarını ve gururlarını hiçbir zaman bırakmadılar.

Salı günkü şehit cenazesinde bir şeyler dikkatimizi çekti.  İnsanlar sanki şehit cenazesinde değil normal bir vatandaş cenazesi gibi coşkusuz, çokta kalabalık olmayan bir törendi. Cenaze törenini görünce içimiz burkuldu içimiz cız dedi. İçimiz kanadı. Biz Kırıkkale de kaç tane şehit cenazesi gördük. Kırıkkale en çok şehit veren şehirlerden birisidir ve her şehit geldiğinde yer yerinden oynardı. Bütün halk bir bütün olarak şehidini son yolculuğuna uğurlamak için camiye akın ederdi. Kırıkkale insanımıza bir şeyler oldu sanki. Şimdiye kadar bildiğimiz inandığımız bütün değerler unutulup gitmiş yerine boş vermişlik, önemsemezlik, vurdumduymazlık hakim olmuştur.

Bu şehitler bu vatan bu millet için şehit oldu. Ama şehit cenazesinde  ne millet vardı nede hükümet vardı. Kırıkkale’de İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın abisi vefat ettiğinde cenaze merasiminde en az 30-40 tane vali,  hükümetinde birçok bakanı gelirken şehit cenazesinde ne bir bakan nede başka bir ilin valisi vardı.

Habur’dan içeri girerken teröristlere gösterilen o kalabalığın, devlet tarafından teröristlere gösterilen o ilginin çok daha fazlasını bu vatan uğruna şehit düsen askerlerimiz hak ederken ne oldu da biz sessiz sedasız ve çaresiz kalakalmışız. Samsunda bir yumruk atıldı peşinden üç tane şehit haberi geldi. Asıl burada devletin yumruğu kuvvetli olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, devletimize karşı gelen, vatandaşlarına eziyet eden, onları huzursuz eden herkese karsı demir bir yumruk olması lazım. Hükümet o kadar güçlü olmalıdır ki eşkıyaya hiç yüz vermeyerek vatandaşını özgürlük içinde yaşatması lazım. Açık açık devleti tehdit edenlerden hesap sorulması lazım. Ancak açık açık devlete meydan okuyan kişilerden AKP hükümeti nedense hesap soramıyor.                                                                                                      

AKP açılım açılım diyerek her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Ülkemizi dış güçlerin oyuncağı haline getirdi. Devlet ve millet arasına nifak tohumları ekti. Milleti devletine küskün duruma getirdi. Kırıkkale halkının şehit cenazesine olan ilgisizliği, AKP hükümetinin ülkeyi nasıl bir hale getirdiğini açıkça ortaya koymaktadır. Devletin gücünü, Türk milletinin üzerinde oyun oynayan herkese göstermemiz gerekmektedir. AKP hükümeti bunu yapamamaktadır.

Sayın Kırıkkaleliler AKP hükümetinin yaptığı icraatları şuanda anlaşılmayabilir. Çünkü laf cambazlığı yapıyorlar,  çünkü yalan söylüyorlar. Çünkü dini siyasete alet ediyorlar.  Biz bu ülkede her turlu etnik gruplar ile birlikte bir bütün olarak Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaya çalışacağız.  Bizi bölmeye çalışan, parçalamaya çalışan hiç bir art niyetli grupların oyununa gelmeyeceğiz”

Bu haber 9579 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.

Bölükbaşı Kırıkkale'ye geliyor.

Bölükbaşı Kırıkkale'ye geliyor. Bölükbaşı Kırıkkale'ye geliyor.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi