Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Haydi Düğüne Projesi ilgi gördü

Haydi Düğüne Projesi ilgi gördü

Tarih 08 Ekim 2008, 12:03 Editör PINAR YILMAZ

Haydi Düğüne Projesi Kabul edildi.

‘Haydi Düğüne’

Yaşamın temel dönüm noktalarından biri olan evlilik; kadın ve erkeğin yaşamını birleştirmesi açısından önemli bir toplumsal olgudur. Her toplum bugünün önemini kendilerine has farklı biçimlerde kutlayarak vurgulamaktadır. Engelsiz Yaşam ve Gençlik Derneği tarafından ‘Haydi Düğüne’ proje ile Polanya, Romanya, Estonya, Letonya ve Bulgaristan’dan katılan 45 kişilik ekip Karakeçili Şenliklerine katılarak kültür etkinliği ile yakından ilgilendi.

 

GERİDE BIRAKTIĞIMIZ

Derneğin hazırlamış olduğu "Haydi Düğüne" isimli proje, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve 'Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Projenin Gençlik Programları kapsamında Kırıkkale'den kabul edilen tek proje olması, ayrı bir mutluluk verdi. Dernek Başkanı Hamdi Salar “Geride bıraktığımız çeyrek yüzyıllık zaman diliminde uluslararası gündemin biri kuşkusuz "sivil toplum" olagelmiştir”

 

TEHLİKELİ BİR YER

“Pek çok düşünür, 21. yüzyılın bir "sivil toplum yüzyılı" olacağını öngörmektedir. Bu sebeple engellilik ve gençlik konusunda aktif faaliyet gösteren Derneğimiz de uluslararası arenada yer almanın sorumluluğunu ve haklı gururunu yaşamaktadır. Albert Einstein'in çok sevdiğim bir sözü ile cümlemi tamamlamak istiyorum. "Dünya; kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiç bir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir" ifadelerine yer verdi.  

 

TİYATRO ARACILIĞI

Projenin hedefleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Salar “Yaşamın temel dönüm noktalarından biri olan evlilik; kadın ve erkeğin yaşamını birleştirmesi açısından önemli toplumsal bir olgudur. Her toplum bu günün önemini kendilerine has farklı biçimlerde kutlayarak vurgulamaktadır. Bu projede farklı kültürlerde evliliğe ilk adımın nasıl atıldığını, örf adetlerini, geleneksel kıyafet ve müziklerini toplumsal bakış farklılıklarını tiyatro aracılığı ile sergilemek hedeflenmektedir” diye konuştu.

 

PROJE FİKİRLERİ

Kültürlerarası değişim ve öğrenmenin desteklenmesi ve gençlerin yaşayarak öğrenme prensibine dayalı eğitim süreçlerine katılması olduğunu söyleyen Başkan Salar “Tiyatro kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Birlikte eğlenmenin öğrenilmesi, Gençlerin boş zamanlarını en etkin biçimde değerlendirme yöntemlerini keşfetmesi, Dil öğrenimi ve pratiğinin sağlanması, Farklı ülkeler ve farklı milletlerden gelen gençlerle birlikte gelecekte yapacağımız projeler için ortaklarımızı tanımak ve onlarla yeni proje fikirleri ortaya çıkarılması” olduğunu söyledi.

 

DERNEĞİN AMACI

Dernek, öncelikle engellilere yönelik sosyal diyalogun güçlendirilmesi, engelli haklarıyla ilgili farkındalığın artırılması olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Salar “Engelli ve gençlerin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, engellilik standartlarının belirlenmesi, engelli bireylerin sosyal yaşama dahil edilmesi ve aktif vatandaş olarak karar verme süreçlerine katılımlarının güçlendirilmesi, engellilere yönelik olumlu kamuoyunun oluşturulması, ve gençlerin engelli hakları önderliği konusunda aktif olarak katılımlarının sağlanması” açıklamalarına yer verdi.

 

Bu haber 3622 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi