Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bodur Elma Yetiştiriciliği

Bodur Elma Yetiştiriciliği

Tarih 13 Ekim 2008, 13:37 Editör PINAR YILMAZ

19 Bin Elma Fidanı

İlimizde elma üretimine düzenli ve istikrarlı bir şekilde devam edilebilmesi, değişen pazar isteklerine üreticilerimizin uyabilmesi ve en önemlisi, bodur elma yetiştiriciliği yapan üreticilerle rekabet edebilmeleri ancak elma yetiştiriciliğinde modern yöntem ve teknikleri kullanmalarına bağlıdır. 

19 BİN BODUR ELMA FİDANI

Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, ilimizdeki elma bahçelerinin büyük çoğunluğunun çöğür anaçlı ağaçlardan oluşması, kullanılan çeşitlerin önemli ölçüde mevcut pazar isteklerine cevap verememesi, küçük alanlarda elma üretiminin yapılması ve bu sebeple maliyetlerin oldukça yüksek olması gibi sorunları beraberinde getirmekte olduğunu belirtti. Yıldız “Bu nedenle il Müdürlüğümüzün yapmış olduğu projeler kapsamında Valiliğimiz İl Özel İdaresini kaynakları ile 2006–2008 yılları arasında 19.560 adet bodur elma fidanı ile 100 da alanda bodur elma bahçesi tesis edilmiştir” diye konuştu.

 

AVANTAJLARI

Hâlihazırda üretime geçen bodur elma bahçelerinin ilimizde yaygınlaşması ile sağlanacak avantajlar hakkında bilgiler veren Müdür Yıldız “Bodur elma fidanları erken yaşta meyveye yattıklarından yatırım masrafları ilk yıllarda geri dönecektir. Birim alana daha fazla fidan dikildiğinden verim daha da artacaktır. Hastalık ve zararlılarla mücadele ve kültürel işlemlerin yerden yapılabilmesi ile üretim maliyeti ve iş gücünden tasarruf sağlanacaktır. Değişen şartlar ve Pazar isteklerine uyabilen yeni tür ve çeşitler yetiştirilecektir. İfade edilen avantajların gerçekleşmesi ve  bodur elma yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için il Müdürlüğümüzce üreticilerimize bugüne kadar; fidan, beton direk, tel, payanda ve teknik destek sağlandı” dedi.

Bu haber 6224 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı 60 Kişiye İş Kapısı Açıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi