Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Siroz ile yaşam mücadelesi

Siroz ile yaşam mücadelesi

Tarih 14 Ekim 2008, 10:36 Editör PINAR YILMAZ

Yıldırım Başından geçenleri anlatarak hayırseverlerin yardımları ile ayakta kaldığını belirtti.

Siroz hastasının hayat mücadelesi

Karakeçili ilçesinde siroz hastası Hacer Yıldırım (46) ayakta kalabilmek için hayat mücadelesi veriyor. Kaymakamlığın, Belediyenin ve ilçe halkının desteği ile Hacer Yıldırım’a ev yapıldı. Yıldırım Başından geçenleri anlatarak hayırseverlerin yardımları ile ayakta kaldığını belirtti.

 

BANA KARAKEÇİLİ SAHİP ÇIKTI

Karakeçili halkına ve yetkililere teşekkür eden Yıldırım hayatını şöyle anlattı; “İki evlilik yaşadım, Birinde dokuz sene kaldım çocuğum olmadığı için beni ayırdılar. Diğerinde ise on dört sene evli kaldım onun 3,5 yaşında oğlu, 4,5 yaşında kızı vardı. Onları kendi çocuklarım gibi sevdim zorluklarla büyüttüm ve evlendirdim ama yinede evlilik yürümedi ondanda ayrıldım. Başıma gelenlere üzülüp mide kanaması geçirdim. Sorunları hep içime attığım için üzüntüden bu kötü hastalığa siroza yakalandım. Bana Karakeçili sahip çıktı ve bu evi yaptılar. Bir odasını tamirhane ye çevirip çalışmamı sağladılar. Bu içerdeki makineleri tezgahları, masa sandalye, makas, kumaşlar her bir ne varsa insanlar aldı” diye konuştu.

 

BAŞKAN DESTEK SAĞLADI

Karakeçili hayırseverlerin fitresi ile dikiş makinesi aldığını söyleyen Yıldırım, Belediye Başkanı Hüseyin Avni Aybayrak’ın kendisine çok yardım ettiğini söyledi. Terzilik üzerine kendini yetiştirdiğini söyleyen Yıldırım “Burada kol paça tamiratı, kol kesme, tamir, fermuar yapıyorum. İlk eşim terziydi ondan da erkek terziliğini öğrenmiştim. Fitre almamak için Allah’ım sağlık verdiği sürece kendim ufak tefek kazanmaya çalışıyorum. Ama Ramazanda artık ayaklarım iflas etti komaya girdim komşular imdadıma yetişti. Hem hastalıkla hem de geçinmekle mücadele ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SİZLERDE ÇALIŞIN KAZANIN

Yıldırım “Benim gibi rahatsız olanlara da sesleniyorum. Yardım almak çok zor. Sizlerde çalışın kazanın. Geçenlerde işler iyi gitmedi mecbur kaldım Kaymakamlığa hastaneye gitmek için yol parası almaya gittiğimde suçlandım. Sanki bir suç işlemiş gibi hırsızlık yapmış gibi suçlandım. Hastalığım gözlerimi de etkiledi artık yakını zor görüyorum. Bana sahip çıkan Karakeçililer den insanlarımızdan, Kaymakamlıktan, Belediyemizden Allah razı olsun. Her ihtiyacımı gidermeye çalışıyorlar. Bana burada çalışma imkanı verdiler. Bir ütüm kaldı onu almaya çalışıyorum alamadım” dedi.

 

Bu haber 3340 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yaşam

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET ÖZEL GAZİ KOLEJİ GÜNIŞIĞI YAŞLI HİZMET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi KIRIKKALE ARASI REKABET SONA ERDİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi