Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Okul Öncesi Öğretmenlik Semineri

Okul Öncesi Öğretmenlik Semineri

Tarih 28 Eylül 2010, 22:28 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi ücretli öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi

-OKUL ÖNCESİ ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SEMİNERİ BAŞLADI

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi ücretli öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.

Kırıkkale ve ilçelerindeki okullarda okul öncesi öğretmen ihtiyacının giderilmesine yönelik ücretli öğretmen başvuruları 27 Eylül tarihinde tamamlanmıştı.

Yapılan bir törenle Kızılırmak Anaokulu salonunda Okul Öncesi Eğitimi semineri başladı. Seminere Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Kılıç, Okul öncesi şubesi şefi Hüseyin Saygılı, Kızılırmak Ana Okulu Müdürü Yetiş Şahin, Kızılırmak Ana Okulu Müdür yardımcısı Şükran Gün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara, Müdür Başyardımcısı Eyüp Sözdinler, Müdür Yardımcısı Yusuf Çuvaloğlu ve kursiyerler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Kızılırmak Anaokulu Müdürü Yetiş Şahin yaptı.

Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen seminerde konuşan Osman Kara, kursiyerlere güzel Türkçe konuşmanın öneminden bahsetti. Kara, Kursiyerlerden ana sınıfı öğrencilerine bu konuda yardımcı olmalarını istedi.

Milli eğitim Şube Müdürü Nusret Kılıç da yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin okul öncesi eğitimde pilot il olduğunu, okul öncesi okullaşma oranında geçen yıla oranla yüzde 90'lık bir artış gözlendiğini, öğretmen ihtiyacını karşılamada yaşanılan sıkıntıların bu şekilde düzenlenen kursla aşılabileceğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre, 7 Ekim'e kadar devam edecek olan seminerde kursiyerler, toplam 60 saat eğitim görecekler. Seminer bitiminde kursiyerlere sınav yapılarak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. Kursiyerlere verilen sertifika Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak.

Belgelerini alan kursiyerler ihtiyaç doğrultusunda Kırıkkale merkez ve ilçelerinde ilköğretim ve okul öncesi eğitim kurumlarında ücretli ana sınıfı öğretmeni olarak görev alabilecekler.

Bu haber 3019 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi