Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Bir Yazar Daha Çıkardı

Kırıkkale Bir Yazar Daha Çıkardı

Tarih 06 Ekim 2010, 08:49 Editör PINAR YILMAZ

Şuana kadar 6 eseri yayınlanmış, eserleri defalarca basılmış Kırıkkaleli ünlü yazar Mehmet Fatih Oflaz, bu şehrin insanı olmaktan mutlu olduğunu söyledi

KIRIKKALELİ YAZARDAN 6 KİTAP

“Acıları da mutlulukları da ben hep en yoğun haliyle bu şehirde yaşadım”

Şuana kadar 6 eseri yayınlanmış, eserleri defalarca basılmış Kırıkkaleli ünlü yazar Mehmet Fatih Oflaz, bu şehrin insanı olmaktan mutlu olduğunu söyledi. “Acıları da mutlulukları da ben hep en yoğun haliyle bu şehirde yaşadım” dedi.

ÇAYCILIKLA BAŞLADIM
1974 yılında Kırıkkale’de doğan yazar Oflaz, bu şehrin ekmeği, suyu ve kültürüyle büyüdüğünü vurguladı. Oflaz “Acıları da mutlulukları da ben hep en yoğun haliyle bu şehirde yaşadım. Bu yüzden memleketimi çok seviyorum. Askerlik dönüşü itibariyle İstanbul’a yerleştim. Sıla hasreti içimde o gün bugündür duruyor. Yazmaya çok eğilimli olduğumu ortaokulda keşfettiğim için İstanbul’da kendime yazı ortamı oluşturacak mekânlar aramaya başladım ve bir gazeteye çaycı olarak girdim” sözlerinde bulundu.

BENİ KEŞFETTİLER
Gazetede olduğu yıllardan çok kısa bir zaman sonrasında keşfedildiğini vurgulayan Kırıkkaleli yazar Oflaz “3-5 ay gibi kısa bir süre sonra gazetede benim yazarlık faaliyetim keşfedildi ve beni arşiv bölümüne aldılar. Bugün Star Gazetesi yazarı olan Ahmet Kekeç’e beğendiğim bir şiirimi gösterdim. Kekeç şiiri okuyup bana ait olduğuna emin olunca ‘Eğer bu şiir gerçekten seninse, şiir yazmayı bırak ve hemen roman yaz’ dedi. Ki, roman yazmak lise yıllarımdan itibaren benim en büyük hayalimdi. Bu hayalimi Yazgı romanıyla gerçekleştirdim” diyerek konuştu.

CEBİNİZDE NE VARSA
ONU ÇIKARTABİLİRSİNİZ
Bu yeni süreçte ekonomik olarak bir rahatlama gelmiş. Ardından ikinci roman “Acılar pusuda yatar” yayınlanınca orada müdür olmuş. Her kitap yeni bir süreci yaşatmış kendine… Yeni bir hayat sunmuş… Bu iki romanda da tümüyle Kırıkkale’de geçen olayları anlatmış. Yer isimlerini dahi hiç değiştirmeden kullanmış. Her iki romanda drama olunca “Neden drama?” sorusunu soranlara “Cebinde ne varsa, onu çıkartabilirsin” cevabını vermiş. Zor dönemler… Sıkıntılar... Ve sıkışıklıklar… Geçmişinin bu parçalarını hiç unutmamış. 1998 yılında gazetede tefrika olarak yayınlanan ilk romanı hayatında yeni bir pencere açmış. Bir radyo programına katılmış İstanbul’da... O an şaşkına dönmüş. Radyoya telefonla bağlantı kuranların romanlarda yazılanları tek tek anlatmasından ciddi biçimde etkilenmiş

HAZIRDA 4 ROMAN VAR
Kendisinin sadece geceleri yazdığına dikkat çeken Oflaz “geceleri sessizlik içinde iken yazabiliyorum. Pencereden baktığımda karanlığı görmeliyim. Yoksa yazamıyorum. 2 yılda ortaya koyduğum dört romanı geceler boyu yazdım. 21 yaşında başladığım yazarlık serüvenine yayına hazır 4 romanla kaldığım yerden devam ettim” ifadelerinde bulundu.

ZORLU YOLLAR
Kırıkkale’de olma amacını açıklayan Kırıkkaleli yazar Oflaz “Memleketimde bulunma nedenim düzenleyeceğim imza günümdür. Aynı zamanda okullarda ‘Yüreğin Gücü’ başlıklı söyleşiler düzenleyeceğiz” dedi. Oflaz, kıymetli zamanından vakit ayırarak bizlerle kendisini tanıtan kısa bir söyleşi yaptı. Yazar Oflaz ayrıca, zorluklarla çıkılan bu yolda, zorluklarla devam eden bir sürecin hikâyelerinin hiçte kolay olmadığını, bunun en belirgin örneklerinin romanlar olduğunu ve herkesin okuyarak görebileceğini söyledi.

HALKLA BULUŞACAĞIZ
Kırıkkaleli roman yazarı Mehmet Fatih Oflaz Makro AVM’de imza günü düzenleyecek. 08-10 ekim tarihleri arasında düzenlenecek imza gününde Oflaz, okuyucuları ile buluşacak. Okuyucuları ile hem sohbet ortamı bulacağını söyleyen Oflaz, “Bu sayede eserlerimizi okuyanların bizlerle nasıl bir iletişim kuracağını da göreceğiz. Bu beni şu anda bile heyecanlı kılıyor” sözlerine yer verdi

MAKRO’DA İMZA GÜNÜ
08 Ekim 2010 Cuma Saat: 18.00- 21.00 arası
09 Ekim 2010 Cumartesi Saat: 16.00- 19.00 arası
10 Ekim 2010 Pazar Saat: 16.00 – 19.00 arası

 

Bu haber 3655 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi