Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Minibüs şoförünün el sanatları merakı

Minibüs şoförünün el sanatları merakı

Tarih 29 Ekim 2008, 15:46 Editör PINAR YILMAZ

Emir Ali Elitok boş zamanlarında ağaç torna tezgâhıyla hediyelik eşya yapıyor.

Minibüs şoförünün el sanatları merakı

Kırıkkale’nin Başpınar mahallesinde minibüs şoförlüğü yapan Makine ve kimya endüstrisi emeklisi Emir Ali Elitok boş zamanlarında ağaç torna tezgâhıyla hediyelik eşya yapıyor. Yaptığı hediyelik ağaç eşyalarını çalıştığı duraktaki minibüs de sergiliyor.  

 

BU İŞİ YAPARKEN HEM DİNLENİYOR HEM DE ÇOK ZEVK ALIYORUM

Kırıkkale de Makine Kimya Endüstrisi Kurumundan emekli olduktan sonra Başpınar Mahallesinde minibüs şoförlüğü yapan Emir Ali Elitok'un ağaçtan yaptığı hediyelik eşyaları görenleri şaşırıyor. Hiçbir eğitim almadan sadece boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı hobi Elikok'da zamanla kazanç kapısı olmaya da başlamış. Elitok ;"Minibüs hattında fazla araç olduğu için bir gün çalışıp bir gün evde oturuyorduk. Bende elimdeki bıçakla ağaçtan bir şeyler yapmaya başladım. İşi ilerleterek evinin bir odasına ağaç torna tezgâhı kurdum. Önce çevredeki yakınlarıma bir şeyler yaptım. Ağaç oymadan Biblolar, kağnılar, Gemi,  Düven, Tırmık, Yaba, yufka açma tablası, At arabası, büyükbaş hayvanlar ve çeşitli hediyelik eşyalar yapma işini ilerlettim. Bunları minibüs de sergiledim. Bu işi yaparken hem dinleniyor hem de çok zevk alıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

NE OKULUNA NEDE KURUSUNA GİTTİM

Bunun ne okuluna nede kurusuna gittim diyen Elitok “Tamamen bu bende bir Allah tarafından verilmiş bir yetenek"dedi.  Emir Ali Elitok köyündeki yaşadığı yıllarda komşularının kağnı, at arabası ve öküzleri olması kendiler ininde fakirlikten bunlara sahip olamamanın beklide bir dürtüsü olarak yaptığını sanıyor ama yaptıkları ile komşularının hem beğenisini kazanıyor hemde boş vakitlerini dolduruyor.

 

SAHİP ÇIKAN OLURSA ATÖLYE AÇACAK

Yetenekli sürücünün yaptığı hediyelik eşyaları mahalle sakinlerinin yanı sıra vitrinlerini süslemek isteyen esnaflarda almak istiyor. Kendisine imkân verildiğinde bu işi daha ileri götürerek atölye kurmak istediğini söyleyen Minibüs Şoförü Emir Ali Elitok, yetkilileri desteğe çakırdı. El sanatları ustasının evindeki ziyaretçiler arasında okulda el işi ödevi siparişi için gelen öğrencilerde bulunuyor. Sürücü, Ağaç oymadan Biblolar, kağnılar, Gemi,  Düven, Tırmık, Yaba, yufka açma tablası, At arabası, büyükbaş hayvanlar ve çeşitli hediyelik eşyalar yapıyor.

 

Veli YILMAZ’ın Haberi

Bu haber 4065 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi