Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Doğalgaz Çevrim Enerji Santrali Yahşihana kuruluyor

Doğalgaz Çevrim Enerji Santrali Yahşihana kuruluyor

Tarih 17 Ocak 2011, 11:16 Editör PINAR YILMAZ

Doğalgaz Çevrim Enerji Santrali Yahşihana kuruluyor

DOĞALGAZ ÇEVRİM SANTRALİ YAHŞİHANA KURULUYOR

 

800 milyon dolarlık yatırım

 

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı’nın girişimleri sonunda Kırıkkale’ye gelen 800 milyon dolarlık büyük bir yatırımın ortaklık anlaşması imzalandı. Kırıkkale Yahşihan ilçesi sınırlarında yapılacak olan “Doğalgaz Çevrim Santrali”nin yapımı için Suudi Arabistan’ın en büyük enerji firmalarından ACWA Power International ile Eser Holding, ortaklık anlaşması imzaladı. İmza törenine Kırıkkale Milletvekil Turan Kıratlı’da katıldı

 

500 kişilik istihdam

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı yaptığı açıklamada, bu yatırımı gerçekleştirmek için bir yıldır uğraştıklarını belirterek, “nihayet yatırım için son aşamaya gelindi. İnşallah bundan sonrası daha hızlı olacak. Yatırım ile yaklaşık en az 500 kişi istihdam edilecek.”diyen Turan Kıratlı Eser Holding için önemli olan boyutu , Suudi Arabistan’ın enerji şirketi ile yapılan anlaşma ile tamamlandı.” Dedi. Yatırımın Yahşihan sınırları içine yapılacağını dile getiren Turan Kıratlı, Eser Holding’e gösterdiğimiz araziler içinde, santral için en uygun yer olan ve içerisinden doğalgaz hattı geçen kalecik yol ayrımının karşısında bulunan arazi için başvurduklarını söyleyen Turan Kıratlı, Kırıkkalemiz için söz verdiğimiz holdinglerden biri daha geldi, Kırıkkalemize hayırlı olsun.” dedi.

 

 

 

Kırıkkale’den Kıratlı katıldı

 

 “Türkiye’de Gerçekleştirilecek 800 MW’lık Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali için, ESER Holding ve Suudi Arabistanlı ACWA Power International Ortaklığa İmza Attı.

ESER Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu ve ACWA Power Başkanı ve Genel Müdürü Paddy Padmanathan’ın öncü katılımlarıyla, “Türkiye’de Gerçekleştirilecek 800 MW Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali” yatırımı için ortaklık töreni Ankara’da ESER Yeşil Binası’nda gerçekleştirildi. Törene  yatırımın Kırıkkale’de gerçekleşmesini sağlayan Kırıkkale milletvekilimiz Turan Kıratlı’nın yanı sıra, Kılıçlar Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder katıldı.

 

2014 yılında hizmete alınacak

 

Gerçekleşen törenle, iki firma yaklaşık 800 milyon dolar bedelli yatırım için ortak çalışmaya başlamış oldu.Santralin konumlanabileceği farklı bölgelerin belirlenmesi sonrasına, başvuru sürecini tamamlamak için gerekli arazi etütleri için gerekli çalışmalara önceden başlanılmıştı. Yahşihan olarak belirlenen arazi için işlemler devam ediyor. Hedef, hızlı bir inşaat takvimiyle santrali 2014 yılsonu öncesinde işletmeye alarak ikili satış anlaşmaları ve spot pazarda satış yapacak konuma ulaştırmak olacak. Elektriği rekabetçi fiyattan güvenilir bir arzla sunmaya ek olarak, üretim ünitelerinin yakıtları en verimli şekilde kullanacak şekilde kurulması da ana hedef olarak belirlenmiş durumdadır.

 

 

 

 

 

Eser Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, “Bu enerji santrali yatırımı, ACWA ve ESER açısından taşıdığı önem haricinde, Türk ve Suudi Arabistanlı firmaların farklı sektörlerde kuracakları işbirlikleri için de bir model olacaktır. İki ülkenin stratejik bağları ekonomik işbirliklerine çevrildiği takdirde, önemli sonuçlar ve başarılar doğurabilecektir” dedi.

Bay Padmanathan’ın açıklaması ise, “Son on sene içerisinde her yıl %5’lik büyüme yakalayarak sadece yerel değil, küresel ekonominin de gündeminde yer edinen Türk Elektrik Piyasasının, artan nüfus ve kentleşme oranına ek olarak iyi eğitimli ve girişimciliği yüksek Türk insanıyla büyük yerel tüketim, ihracat hacmi ve GSMH rakamları yakalayarak elde ettiği bu başarıyı, gerçek sosyoekonomik büyümesini artırarak devam ettireceğine olan beklentilerinin bu yatırım için büyük potansiyel gösterdiğini” belirterek “Orta Doğu bölgesinde, en büyük yerel elektrik üretim ve deniz suyu artıma şirketi olan ACWA Power ile Türkiye’nin önde gelen gruplarından ESER Holding’in bu stratejik birlikteliğinin ayrıca Türkiye ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki sanayi ve ekonomik işbirliğini de kuvvetlendireceğini” vurguladı.

 

 

ESER Holding Hakkında

ESER, Türkiye’nin önde gelen şirketler gruplarından biri olup, inşaat, mühendislik, enerji, sanayi ve ticaret alanlarında faaliyet göstermektedir. Grubun, Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Afrika’da bir çok ülkede faaliyeti vardır. Grubun öncü firması olan ESER Taahhüt, Engineering News Record Dergisi tarafından Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi arasında sıralanmaktadır. ESER’le ilgili daha fazla bilgiye www.eser.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

ACWA Power International Hakkında 

ACWA Power International, bağımsız su ve enerji üretimi projelerinde önde gelen bir geliştirici, yatırımcı ve işletmecidir. Suudi Arabistan’da 1.4 Milyar Doları aşan sermayesiyle kuruludur. Kurulu gücü 6,485 MW olan enerji santralleri ile deniz suyundan 2.31 milyon m3/gün içme suyu elde eden, bedelleri toplamı 11.8 milyar doları aşan tesislere iştirakleri bulunmaktadır. Sektöründe öncü olarak ACWA Power, kurulu olduğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin dışına, uluslar arası pazarlara da açılmaktadır. ACWA Power International ile ilgili daha fazla bilgiye www.acwapower.com adresinden ulaşabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

Bu haber 5981 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi