Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Genç bilimcilerin İstanbul ziyareti

Genç bilimcilerin İstanbul ziyareti

Tarih 04 Kasım 2008, 09:06 Editör PINAR YILMAZ

Bilim her şeyin cevabı mı?

Genç bilimcilerin İstanbul ziyareti

Kırıkkale Gençlik Birliği Derneğinin hazırladığı ve AB eğitim ve gençlik programları ulusal ajans tarafından hibelendirilen  “Genç bilimci, sen çok önemlisin’ projesi ekibi İstanbul’da British Council’in 24–25 Ekim tarihlerinde yaptığı etkinliklere katıldı.

 

BİLİM HER ŞEYİN CEVABI MI?

Kırıkkale Gençlik Birliği Derneği Başkanı Barış Gümüşbaş “24 Ekim Cuma akşam Lord Robert Winston İTÜ Ayazağa Kampüsünde  “Bilim her şeyin cevabı mı? ’ sorusuna yanıt aradı. 25 Ekimde TÜBİTAK bilim ve teknik dergisinden prof zihni sinir olarak tanıdığımız İrfan Sayar genç bilim gönüllülerinin bilimin geleceği konusundaki manifesto yayınlamasına ’ genç bilimci, sen çok önemlisin’ proje ekibiyle destek verdi. Yine aynı gün Beyoğlu’nda bulunan Garajistanbul’da geçtiğimiz senelerde ülkemizde iki gösteri yapan ve bilimsel gerçekleri eğlenceli gösterilere dönüştürerek kitlelerle paylaştırdığı için birçok ödüle layık görülmüş olan SciEnce Made  Simple tiyatrosu izleyicilere inanılmaz dakikalar yaşatan muhteşem bir gösteri sundular. İngiliz Konsolosununda katıldığı gösteriden sonra proje ekibi İngiltere Başkonsolosluğu Kültür işleri konsolosluğu British Council İletişim ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Deniz Bayrakçı ve Aslan Şaşmazer ile görüşmelerde bulundu” dedi.

 

ŞİŞLİ BELEDİYESİ BİLİM MERKEZİ GEZİLDİ

Başkan Gümüşbaş “Gösterinin Kırıkkale’de yapılabilmesi için gerekli adımlar atıldı. Aynı zamanda NTV ve Kanal D’de canlı yayınlanan  “Bilimi en iyi anlatan 10 kişi’ yarışmasını da organize eden British Council ile Kırıkkaleli gençlerin faydalanması gerektiği üzerinde duruldu. Aynı gün Şişli’de Türkiye’nin tek Bilim Merkezine ziyarette bulunan dernek yönetim kurulu 80’den fazla interaktif deney setleri ve rehberlerin faydalı bilgileri ile bu sene şişli belediyesi bilim merkezine kazandırılan deprem ve yangın simülatörleri eşliğinde bilimsel bir geziye çıkmış oldu” sözlerine yer verdi. “Başkan Gümüşbaş “Diğer taraftan Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsünde 1-2 kasım tarihleri arasında açılış konuşmalarını Bedrettin Dalan ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in yapacağı gencnet konferansından davet aldık. Proje Koordinatörü Hacer Sönmez, Sevgi Gündüz ve Genç Bilimci ekibinden Alpay Tekin’in katılacağı çalıştayda ülke sorunlarına duyarlı, paylaşımcı, çözüm üreten ve bunun için sorumluluk almaya hazır birçok genç bir araya gelecek” dedi.  

Bu haber 4609 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Teknoloji

Dr. Cebrail Taşkın'ın Büyük Başarısı

Dr. Cebrail Taşkın'ın Büyük Başarısı Aşağı Mahmutlar'lı hemşerimiz Dr. Cebrail Taşkın Ağ Teknolojileri ve Telekomünikasyon adında bir kitap yayınladı.

Dünya oynarken bizde yasaklandı.

Dünya oynarken bizde yasaklandı. Sosyal ağ Facebook'ta 53 milyon kişinin oynadığı Farmville uygulamasına yasak geldi.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi