Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Halkın talebine göre kurs

Halkın talebine göre kurs

Tarih 05 Aralık 2008, 09:03 Editör PINAR YILMAZ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek basın toplantısı düzenleyerek verilen kurslar hakkında bilgiler verdi.

Halkın talebine göre kurs

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek basın toplantısı düzenleyerek, verilen kurslar hakkında bilgiler verdi. Kurs sonunda alınan sertifikaların önemine değinen Şimşek, “Halk Eğitim Merkezi olarak, halktan gelen taleplerle farklı meslek dallarında kurslar açtık. Bizleri en çok sevindiren ise kursiyerlerimizin kurs sonunda iş bulabilmesidir” dedi.  

 

Kurslar hakkında bilgi verdi

Düzenlediği basın toplantısında 2008-2009 yılında açılan kurslar hakkında bilgiler veren İL Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek, “2008- 2009 Eğitim ve Öğretim yılında bu zamana kadar mesleki kurslar, okuma yazma kursları ve sosyal, kültürel kurslar ile toplamda 86 kurs açıldı. Halk Eğitim Merkezine bin dokuz yüz kırk yedi tane öğrenci katılmıştır. Bu sayının bin iki yüz atmış ikisi bayan, altı yüz seksen beşi ise erkek öğrencilerden oluşmaktadır. Kurs sürelerini başarıyla bitiren öğrencilere diploma ve sertifikaları verilmiştir” dedi.

 

Polonya’da iş sahibi oldular

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek, halktan gelen talepler üzerine farklı meslek dallarında kursların açıldığını belirterek, “Merkezimiz bünyesinde açılan Sıvacılık ve Karo Fayans kursuna 24 kursiyer katıldı. Bu kursiyerlerimiz kurs sonunda aldıkları sertifikalarla, Kırıkkaleli müteahhit vasıtasıyla Polonya’da iş sahibi oldular. Bu örnek Avrupa ülkesinde iş bulabilmek için sertifikanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir” dedi.

 

7-24 hizmetteyiz

Halk Eğitim Merkezi’nin 7 gün sabah 07:00’dan gece 24:00’ a kadar hizmet verdiğini belirten Şimşek, “Açmış olduğumuz okuma yazma kurslarıyla, okuması yazması olmayan yada ilk okulu belli bir zamana okumuş olan vatandaşlara oku yazar belgesi verilmektedir. Alınan bu belge İlk Öğretim diploması olarak kullanılmaktadır. Bu kurslara genelde ehliyet almak isteyen vatandaşların talepleri büyük durumdadır” dedi.

 

SBS kursu veriliyor

Kırıkkale’de seviye belirleme sınavına hazırlanamayacak olan, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına oluşturulan pilot bölgelerde kurs verildiğini belirten Şimşek, “Amacımız geleceğin yöneticileri, iş adamları, bakanları ve idarecileri olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi sağlamak kendilerine, ailelerine ve ülkelerine yaralı birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu nedenle ilimizde maddi imkanları olmayan öğrencilerimize SBS sınav hazırlıkları için kurs veriyoruz” dedi.

Bu haber 3614 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi