Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Tarih 17 Nisan 2011, 13:13 Editör PINAR YILMAZ

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

-KIRIKKALE'DE TURİZİM HAFTASI KUTLAMALARI YEMEK YARIŞMASI

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki tören Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başladı. Dört ayrı kategori de yarışan ve dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz,Belediye Başkan yardımcısı Ali Danış,İl Milli Eğitim müdürü Mehmet Peker,Kültür ve Turizm müdürü  verdi. 

Ödül Töreninden sonra Ustalar topluluğu Halk müziği ziyafeti sunarak oyun havaları ile bütün öğrencileri ve Minik izciler grubu olan Kulüp Başkanı Yaşar Doğan eşliğinde Ağabeyleri ile oyunlara eşlik ettiler.Otelcilik ve Turizm öğrencilerinin barmen gösterisi ve uyanık esnaf adlı skeci ilgi ile izlendi.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hikmet Ereli, Türkiye'nin dünya turizminin hakimi olması gerektiğini ve bu konuda yapıcı adımların atıldığını belirterek, ''Günümüzde çok hızlı gelişen ulaşım araçları sayesinde turizm olayı da son derece hızlı gelişmekte olup, ülkelerin ekonomik kalkınmalarında bacasız sanayi olarak adlandırılmaktadır''

Ereli, Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin turizm sektöründe nitelikli elemanlar yetiştirdiğini, bu hedefler ve beklentiler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığınca, sektör kuruluşları ve diğer sosyal taraflarla çeşitli işbirliği protokolleriyle projeler hazırlanarak uygulamaya konulduğunu kaydetti.

Turizm öğrencileri tarafından yapılan yemeklerin ve tatlıların seçimini yapan jüri üyeleri dereceye giren öğrencileri belirlemekte güçlük yaşadı. 

Yarışmaya katılan 11 öğrenci mercimek çorbası, arabaşı çorbası, yoğurtlu tavuk çorbası, topalak, güveç, firigli bulgur pilavı, pizza, sini mantı, su böreği, havan kadayıfı, düğün bohçası ve gül tatlısı ile yarıştı. 

 

ÇORBALAR KATOGORİSİ;

Öğretmenlerin oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucunda birinciliği 18 çorba arasında, mercimek çorbası ile ;

1.Ahmet Yağcıoğlu, 2.Arabaşı çorbası ile Hakkıcan Çinkaya,3.Yoğurtlu Tavuk Çorbası ile Mustafa Alp almıştır.

SICAK YEMEK KATEGORİSİNDE;  35 yemek arasında  topalak yemeği ile;

1.            Fatma Arslan, 2.Güveç yemeği ile,3.ise Firigli Bulgur pilavı Halide Pekgöz almıştır.

HAMUR İŞİ KATEGORİSİNE ; 40 yemek katılmış,,

 1.Pizza ile Otelcilik ve Turizm öğrencileri, 2. mantı yemeği ile Elif Güven, 3.Su Böreği ile Enes Canpolat almıştır.

TATLI KATEGORİSİNDE İSE ; 38 tatlı arasında, 1.havan kadayıfı ile Ahmet Atakul ,2.Düğün Bohçası ile Emre Kaçar ve 3,Gül Tatlısı ile Zarife Yıldırım almıştır.

Öğrencilerin yarışma için hazırladıkları lezzetli yöresel yemekler daha sonra protokol üyeleri ve  yarışmayı izleyenlere ikram edildi.

Keskin Yöresel yemeklerini sergileyen sponsor firma Atakul yemek sahiplerinin sunduğu Osmanlı ve şark köşesindeki yemekler takdire şayan bir ikram oldu.

AY-Haberci

 

Bu haber 8564 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Kale Dağcılıktan 2009/2010 Değerlendirmesi

Kale Dağcılıktan 2009/2010 Değerlendirmesi Bu yıl yapılan faaliyetlerimiz de iki 3000 metrelik on adet 2000 metrelik dağa tırmanış hiçbir olumsuzluk yaşanmad...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi