Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Erdem Türkiye'yi Değerlendirdi

Erdem Türkiye'yi Değerlendirdi

Tarih 18 Aralık 2008, 08:42 Editör PINAR YILMAZ

Amerika'nın Sesi Televizyonuna Konuk Oldu.
NATO Parlamenter Asamblesi heyetiyle Washingtonda temaslarda bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem Amerikanın Sesi Televizyonuna konuk oldu.

Türkiye Dünyadan Destek Aldı

TGRT Haber ile ortak yayınlanan programda sunucu Barış Onarlı’nın yönelttiği konular üzerinde değerlendirmelerde bulunan NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem, AB üyeliği sürecinde reformlar, NATO, ABD ve Afganistan konularında açıklamalarda bulundu. Erdem, “Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmesi, Türkiye’nin uluslararası kurumlar arasındaki rolünü etkiledi. Türkiye Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine Avrupa adına seçildi. Ama bütün dünyadan da destek aldık. Beklenti yaratıldı. Biz batı ittifakı içindeyiz. Sonuçta batı ile birlikte hareket etmek zorunda olacağız. Tüm tartışmalarda orta bir yol arayacak” sözlerine yer verdi.

Reform Süreci Hızlandırılmalı

AB üyeliğinde Reform sürecinin yavaşlaması konusunda ise Erdem, “Avrupa Birliğinin söylemleri ve davranışı Türk halkının ve AB’yi destekleyen grupların şevkini kırıyor. Türkiye AB’ye netice itibariyle üye olabilecek mi olmayacak mı? AB buna karar verebilmiş değil. Avrupa’nın kendisini yeniden bir gözden geçirmesi lazım. Türkiye’nin üyeliği konusunda bir yol haritası çizmesi lazım. Türkiye tarafından bakıldığında, bu reformların halkın demokrasiyi daha çok hak ettiği için yapılması gerekiyor. Reformlar devam etmelidir. Ancak ileride zarar verecek ve geriye dönüşü mümkün olmayan reformlara da dikkat edilmelidir. Halkın arzusu doğrultusunda hızlandırılması gerekir. Bütçe görüşmelerinden sonra TBMM’ye önemli reform paketleri gelecek” şeklinde konuştu. 

Sivil Ve Asker Kayıpları Artıyor

Amerika’nın Afganistan’a ek 20 bin asker göndereceği bildirmesi üzerine ülkede istikrar sağlanıp sağlanmayacağı konusunda Erdem, “Afganistan’da son yıllarda durum kötüye gidiyor. Güvenlik sorunları yaşanıyor. Sivil ve asker kayıpları artamaya başladı. NATO’ya üye olan tüm ülkelerin endişeleri var. NATO’nun Afganistan’da başarılı olması ve NATO’nun geleceği müttefiklerin beraber olması açısından önem taşıyor. Afganistan’da güvenliğin ve askeri varlığın güçlendirilmesi kanaatindeyim. Yalnız bu sadece askeri bir olay da değil. Afganistan’da koordineli bir şekilde orda oluşturulan bir güvenlik ortamı söz konusun değil. Sadece askeri varlığı artırarak da güvenliğin sağlanması söz konusu değil” açıklamalarında bulundu.

Köklü Bağlara Sahip

Erdem son olarak, “İSAF her bölgeye yayılmış durumda. Pakistan sınırında problem var. kontrol problemleri var. Türkiye savaş bölgelerine gitmekte çekince duyuyor. Çünkü Türkiye Afgan halkı ve Afganistan ile geçmişe dayalı köklü bağlara sahip. Türkiye Cumhuriyetini ilk tanıyan devlet Afganistan. Bu nedenle Türkiye bu varlığı kullanırken çok dikkat etmek zorunda. Nato’nun Afganistanda başarılı olmasını istiyoruz. Bu bakımdan tüm ülkelerin bu başarıya katkıda bulunması gerekiyor. Hepsinin de savaş bölgesinde bulunmasına gerek yok” açıklamalarının altını çizdi” dedi.

Bu haber 3576 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Basın halkın sesidir

Basın halkın sesidir Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabibi ve Başhekimi Ahmet Soyak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle G...

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi