Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yahşihan'lılar askere hazır

Yahşihan'lılar askere hazır

Tarih 07 Şubat 2009, 01:02 Editör

Yahşihan Kaymakamlığı ve Yahşihan Belediyesi işbirliği içerisinde 89/1 tertip asker adayları için bir asker uğurlama töreni düzenlendi

ANASI ELİNE KINA ÇALDI ASKERE GÖNDERDİ

Yahşihan Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ortak işbirliği içerisinde 89/1 tertipler için bir asker uğurlama töreni düzenlendi. Törende Kaymakamlık ve belediye tarafından askere gidecek gençlere küçük altın hediye edildi. Askere gidecek olan yirmi beş gence asker kınası yakıldı.

 

 Yahşihan Kaymakamlığı ve Yahşihan Belediyesi tarafından 1989/1 tertip askere gidecek gençler için düzenlenen Asker Uğurlama töreni Yahşihan Milli Egemenlik Parkında gerçekleşti. Yapılan duaların ardından askere uğurlanacak 25 gence kınaların yakıldığı tören duygusal anlara sahne oldu. Kaymakam Ünal Coşkun ve Başkan Şefik Güneşer tarafından gençlere küçük altın hediye edilen tören sonrası gençler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Askere gidecek gençlerin yakınları ve ilçe halkının katıldığı etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

 

TÜRK MİLLETİ İÇİN ASKERLİK ÖNEMLİDİR

Hem eğlencenin hem de hüznün yaşandığı etkinlikte Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun “Biz farklıyız çünkü bazı yerlerde bizim gibi asker uğurlama töreni düzenlemiyorlar. Yahşihanlılar olarak biz bunu ihmal etmiyecegiz . Herkes günü gelince askere gidecek. Türk milleti için askerlik önemlidir. Türk milleti gücünü askerlerden almaktadır ve Türk milleti güçlü olmadığı zaman bu coğrafyada kimse durduramaz ama bizim aslan gibi askerlerimiz var. Tüm askerlerimizi tebrik ediyorum. Devlet olarak askerlerin arkasındayız. Allah sağ salim gidip gelmelerini nasip etsin   ”şeklinde konuştu. Kaymakam Coşkun’un konuşmasının ardından Yahşihanlılar Kaymakama alkışlarla destek verdiler. Coşkun’un sosyal kişiliğinden bahseden bir çok Yahşihanlı, genç ve dinamik kaymakamlarından dolayı çok mutlu olduklarını kaydettiler. Konuşmaların ardından kınalı kuzulara ellerine kına yakılarak birer çeyrek altın ve bayrak hediye edildi. Bir anne de kendi oğluna kına yakarak, altın ve Türk bayrağını hediye etti. Kına merasimi sonrası asker adayları ve aileleri oyun havaları ile eğlencenin doruğuna ulaştı.

 

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Konuşmalar sırasında sık ,sık “Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Tekbir Allah-u Ekber” sözleri yankılandı. Konuşmacılar, Türkiye’nin bölünmez bir parça olduğunu dile getirirken, sazlı sözlü uğurlanan gençlerimizi tekrar sazlı-sözlü karşılamak istediklerini ifade ettiler. Yaklaşık bir hafta içerisinde vatani görevlerini yerine getirmek için ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden ayrılan 20’lik fidanlar, gecede duygu dolu anlar yaşadı. Aileler göz yaşlarına hakim olamazken, kendilerine dikkat etmeleri ve asker ocağının peygamber ocağı olduğu unutulmaması gerektiği istenildi. Bu arada Kırıkkale’nin dört bir yanından saz ve davul sesleri yükselmeye başladı. Asker adayları, eş, dost, arkadaş ve sevdikleri ile son kez eğlenmenin heyecanı içerisine girdi. Anne ve babalar her ne kadar üzüldüklerini çocuklarına belli etmese de onların duygulu anlar yaşadıkları objektiflerimiz den kaçmıyordu. 

                                                                                                                                    Arif Çakıroğlu

Bu haber 5844 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi