Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yasak denetleniyor

Yasak denetleniyor

Tarih 11 Şubat 2009, 15:47 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri esnaf ve resmi kurumları gezerek sigara içme yasağının uygulanıp uygulanmadığını denetliyor

Kırıkkale Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri esnaf ve resmi kurumları gezerek sigara içme yasağının uygulanıp uygulanmadığını denetliyor. Komisyon üyeleri denetledikleri işyerlerinde uyarılarda bulunarak cezai müeyyideler hakkında bilgi veriyor.

Kırıkkale'de İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nden katılan 2'şer kişinin oluşturduğu 2 grup ve 8 kişi esnaf ve resmi kurumları 4207 sayılı kanun konusunda bilgilendirdi. 2 grup halinde bilgilendirme yapan ekipler sigara içilmemesi yönünde uyarılarda bulundular.

15 gün sonra farklı ekipler ile tekrar aynı işletmeleri gezecek olan İl Tütün Kontrol Kurulu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri, sigara içildiği belirlendiği takdirde 5 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacağını söylediler. Sürekli ve düzenli olarak aynı şekilde denetlemelerde bulunacak olan ekipler bir yıl boyunca bu görevi yerine getirecekler.

Yaka kartları ile birlikte kendilerini esnafa ve vatandaşlara tanıtan ekipler, işyerlerinde sigara içilmeyeceği yönünde uyarıcı levhaların bulundurulmasını isterken, sigara küllüklerinin de kaldırılması gerektiğini söylediler. Ekipler mesai saati bitimine kadar tüm Kırıkkale halkına ulaşmak için büyük gayret sarf ettiler.

Uygulamadan son derece memnun kaldıklarını dile getiren esnaf ve resmi kurum yetkilileri ise, "Eğer uygulama sürekli devam ederse faydalı olabileceğine inanıyoruz. İşyerlerinde sigara içilmesine biz de karşıyız. Biliyoruz ki en büyük görev bize düşüyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Müşterilerimizi kırmadan sigara içmemeleri gerektiğini söyleyeceğiz" şeklinde konuştular.

Bu haber 3501 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN.Başı sürekli ağrıyanlar...

Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller

Zeytinyağı  Sağlık ve Polifenoller Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi