Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GÖZALTI MORLUĞU TEDAVİSİ

GÖZALTI MORLUĞU TEDAVİSİ

Tarih 21 Kasım 2012, 10:01 Editör PINAR YILMAZ

GÖZALTI MORLUĞU TEDAVİSİ

GÖZALTI MORLUĞU TEDAVİSİ

Gözaltı, vücudumuzdaki en hassas olan cilt yapısıdır. Çünkü buradaki deri çok da incedir. Bu bölgeyi kontrol eden tek kas vardır. Bu kasın esnemesi halinde ise, gözaltı torbalanmaları oluşur. Çok hassas ve ince deri olan gözaltında iyi uyumamak, gözlerin çok yorulması, belirli fiziksel hastalıklar ve yanlış kozmetik kullanımı sayesinde gözaltı morlukları oluşabilmektedir.

Gözaltı morluğu tedavisi

Genetik bir durum olmadıkça tedavi edilebilir. Genetik olarak ailede anne ve babadan birinde olan gözaltı morluğunu tedavi etmek zordur.  Göz damarlarının cilde yakın olması ya da damarlarda olan tıkanıklıklardan kanın rahatça akamaması yüzünden, kan bu bölgede toplanarak morluk oluşturabilir. Gözaltı morluğunda en fazla görülen konu ise, cilde rengini veren pigment fazlalığının gözaltında toplanmasıdır. Doktorlara başvurulduğunda, morlukların altında yatan başka hastalıklar ile ilgili taramalar yapılır. Fakat genellikle bölgesel olarak çıkmaktadır. Piyasada satılan ve gözaltı morluklarına iyi gelen krem, serumlar pek fazla işe yaramayacaktır. Yarasa bile, geçici çözümler olacaktır. Bu gün pek çok hekim, bu konuda rahatsız olanlara lazer tedavisi veya küçük bir operasyon önermektedir. Bu tedavi kalıcıdır ve hastanın durumuna göre, her ikisinin de uygulanabileceği gibi biri de uygulanabilir. Ameliyat uygulaması yapılan insanlarda, tedavi sonrası yaklaşık 1 hafta içinde düzelme olur. Lazer operasyonlarında ise yaklaşık 3-4 seans uygulama yapılabilir. Lazer uygulaması yapıldıysa, yaklaşık 1 ay kadar güneşe çıkılmaması tavsiye edilir.

Etkileri

Gözaltı morlukları insanları psikolojik olarak yormaktadır. Hasta, bitkin ve yaşlı görünüm yanında çoğu insan uyuşturucu kullandığınızı sanacaktır. Bu nedenle kalıcı çözümlere yönelmek gereklidir. Piyasada satılan pek çok krem ve serum, geçici bir çözüm sağlayacak ve morluklar bir süre sonra tekrar oluşacaktır. Bu nedenle, bir hekime gözükmekte fayda vardır




 

Bu haber 4463 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN.Başı sürekli ağrıyanlar...

Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller

Zeytinyağı  Sağlık ve Polifenoller Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi