Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yumurta'da Allah Lafzı

Yumurta'da Allah Lafzı

Tarih 04 Mart 2009, 10:21 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale'de 20 yıldır fotoğrafçılık yapan Mustafa Daldaloğlu'nun marketten aldığı yumurtanın üzerindeki Allah lafzı görenleri hayrete düşürüyor.

İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Daldaloğlu, yumurtayı görmek isteyenlerin işyerine akın ettiğini söyledi.

 

Arapça Allah yazısı

Arabasını satmak için gittiği Ankara'dan dönüşte Trabzon ekmeği almak için uğradığı marketten çift sarılı yumurta satın aldığını söyleyen Daldaloğlu, “Bir koli çift sarılı yumurta aldım. Eve geldiğimde yumurtanın üzerinde şekil gördüm. Bir anlam veremedim. Dikkatlice bakınca yumurtanın tam orta yerindeki şerit halinde kabartılı kısmın yazı olduğunu fark ettim. Eşime, anneme ve babama gösterdim. Arapça olarak Allah yazdığı söylediler. Arapça bilen bir büyüğümüze gösterdim o da Allah yazdığını söyledi” diye konuştu.  

20 EYLÜL 2008'de YAPTIĞIMIZ HABER

Kırıkkale’de beş yıldır arıcılıkla uğraşan üç çocuk babası Hüseyin Demirtaş’ın arıları peteğine 'Allah' lafzı yazdı. Arıların kendi yaptığı petekteki 'Allah' yazısı, Ramazan ayında görenleri heyecanlandırdı.

 

ARILAR BAL PETEĞİNE "ALLAH" LAFZI YAZDI.

Kırıkkale’de, arıların 6 kilogramlık bal peteğine yazdığı "Allah" lafzı dikkat çekti.

Kırıkkale’de be yıldır arıcılıkla uğraşan üç çocuk babası Hüseyin Demirtaş (54) kendine ait bahçesindeki arı kovanlarından bal peteklerini çıkarırken ilginç bir durumla karşılaştılar. Bal peteğine bakan birçok kişi arılar tarafından kovana "Allah" lafzı’nın yazıldığı görüldü. İlk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını ifade eden Hüseyin Demirtaş, bal peteklerinin normalde 3 ila 4 kilo arasında değiştiğini ama üzerinde "Allah" yazısı olan bal peteğinin 6 kilo olmasının da şaşırtıcı olduğunu bildirdi.

 

ALLAHIN HİKMETİ

Bal peteğinin iki kat örüldüğünü ifade eden Hüseyin Demirtaş, şöyle konuştu: "Sıradan bal alımını yaparken bu kovandaki arıların normalden farklı davrandıklarını gördüm, gayet sakindiler. Petek kovana yapışmış bir şekilde duruyordu. Bal peteğini çıkarırken kırmamak için özen gösterdim.  Dikkatlice çıkardım üstünde bir yazı olduğunu fark ettim. Üzerinde “Allah” Lafzının yazıldığını gördüm ve fotoğrafını çekerek bilirkişilere gösterdim. Peteği gören birkaç kişi de bu yazınının "Allah" olduğunu onayladı. Arılar normal çerçeve balını tamamlarken, yazıyı bal peteğinin üzerine işlemişler. Allahın hikmeti bu" Şeklinde konuştu.

 

BİZ ACİZ KULLARIN İBRET ALMASI LAZIM

Peteği gören yakınları ve komşuları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Demirtaşın bahçe komşusu Cengiz Özata, peteği gördüğünde çok heyecanlandığını ve duygulandığını söyledi. Özata “ ilk defa böyle bir olayla karşılaştım.  Bu olay Cenab-ı Allah’ın bir takdiri. Bizler bile bu arılar kadar Allah’a karşı hürmetkâr değiliz. O peteğe bakıp da biz aciz kulların ibret alması lazım” dedi.

 
Haberi Görmek İçin Tıklayınız. http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=267
 
Bu iki Haber Hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu haber 5050 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yaşam

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET ÖZEL GAZİ KOLEJİ GÜNIŞIĞI YAŞLI HİZMET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi KIRIKKALE ARASI REKABET SONA ERDİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi