Tarım makinelerinde kiralık dönemi


Açıklama: Tarım makinelerinde kiralık dönemi
Kategori: Teknoloji
Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2009
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:44
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=1120


Kırıkkale'de tarım ürünleri satan bir işyeri, vatandaşın alım gücünün düşmesini nedeniyle satmakta zorlandığı tarım makinelerini günlük kiralama usulü ile kiraya vermeye başladı.

Mimar Sinan Caddesi'nde tarım makineleri satışı yapan işyerinde uygulanan "Kiralık Tarım Makineleri" sistemi ile vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 400 bin nüfusa sahip Kırıkkale'de kiralık tarım makinelerine yoğun ilgi olduğunu belirten işyeri sahibi Veteriner hekim Hakan Güney, "Kırıkkale'de veterinerlik hizmeti, çevre sağlığı ve ilaçlamanın yanısıra tarım arazilerine yönelik makine satış hizmetleri veriyoruz. Tarım aletlerinin fiyatları yükselirken vatandaşın alım gücü ise düştü. Bu sebeple yeni bir sektör oluşması için vatandaşın ihtiyacına yönelik tarım aletlerini kiralamaya başladık" şeklinde konuştu.

Kiralık tarım makineleri uygulaması başlatan işyerinde Çapa makinesinden ilaçlama motoruna, hızar makinesinden süt sağma makinesine kadar her türlü tarım aletlerini günlük kiralama usulü ile kiralanabiliyor.