Bahşılı da Bir Görme Engellinin mücadelesi takdir topluyor


Açıklama: Bahşılı da Bir Görme Engellinin mücadelesi takdir topluyor
Kategori: Bahşılı
Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:00
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=14639


Bahşılı da Bir Görme Engellinin mücadelesi takdir topluyor

Hyatını karardığı 24 yaşlarında herşeye kapanmış küsmüş bir vaziyette ki bir genç iken terkedilmişliğin çıkışı olarak gördüğü rüya ona hayata bağlamıştı.

Bahşılı da toki blokları 3.etapta hayatını edame eden görme engelli bir bayanla evlenip tekrar tutunmaya çalıştığı hayatta mücadelelesini ilçe sınırları dışına çıkartmak isteyen görme engelli Bekir Akdeniz.

en son bir müftü ki oda hayatta mücadele vermenin inanmanın,sabrın,selametin ve şükrün ne olduğunu iyi bilen bir din adamı olarak destek vermiş ve camiide adeta vaaz konusu olarak engellilere engel olmayalım semineri verdirmiştir.

Bahşılı Hüseyin onbaşı camiinde cemata engelli seminerini müftü ile ortak veren Bekir Akdeniz Bahşılı yı ve insanını överken sadece engellilere nasıl davranmalı,onlarla nasıl iritbat kurulmalı bunu istemiş ve hayatının en büyük desteğinide İlçe Kaymakam ı,İlçe Belediye Baikanı,İlçe milli eğitim müdürü ve ilçe müfütüsünden gördüğünü ileterek camideki mini vaazına neler demiş bir baklım.

Bahşılı Merkez camiinde alışıla gelmemiş bir hitap yapıldı.

İlçe Sakinlerinden Bahşılı Belediye sınırlarındaki TOKİ 3.etap bloklarında oturan  Bekir Akdeniz cemata seminer verdiği seminerde eğitimini gördüğü kuralları anlatarak başladı..

Görme Engelli Bekir Akdeniz seminerde şunları söyledi,’’İsatnbulda büyük firmada yönetici olarak çalışırken göz damarı çatlaması yani başın arakasındaki bir ağrı ile başlayan hayat maceram takii Yurt dışında geçirdiğim ameliyatlarla diğer gözümüde kaybedene kadar devam etti.herşeyin bittiğini zannederken gördüğüm rüyada hayata yeniden sarıl o canı sana Allah verdi ancak o laır küsmek bir müslümana yakışmaz,yaşama mücadelene devam etmem istendi.bende başladım ve gören eşimden ayrılarak Kırıkkale ye Yani Bahşılı ya yerleşip burada görme engelli bir bayamnla evlendim,Allah birde bize Mücahit isimli evlat verdi 3 yaşında o Allahın bize emaneti.

Bizde ilçe amierleri Kyamakam,Belediye Başkanı ve Milli eğitim müdürlüğü işbirliği ile başladığımız mücadelemize Basın ayağında kamuoyunu aydınlatma da bize inanna destek veren gazeteci abim Ahmet Yaman ın başladığımız bu eğitici seminerler bir yenisini ekleyerek İlçe Müfütülüğümüzle ortak bir seminer vermeye karar verildi.

Müftümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bakın ben 24 yaşında bir kaza ile görme engelli oldum,buraya yerleştim ve evlendim, eşimde görme engellidir,isteyerek görme engelli ile evlendim.

Bahşılı insanı çok iyi niyetli,engellilere nasıl davranması gerekir onu bilmiyor.Biz okullarda başlattığımız bu engellileri tanıtma ve engelli insan yoktur,engellenen vardır,projesi ile epey bir yol katettik..Engelli omak tercih değildir.Aileler onları dışlamadan onları hor görmeden,bunun bir imtihan olduğunu söylemesi lazım.İnsanlar hep bana enişte diyor.Bize yaklaşın bizden kaçmayın bizde insanız, bana dokunun bizi tanıyın diyorum.3.5 yaşındaki oğlum bana dokunarak bana herşeyi anlatıyor.Bu cuma günü bani dinlediğiniz için teşekkür ederim emeği geçen destek veren herkese tabiki .diyerek semineri tamamladı.


 

İlçe Müfütüsü Hacı Osman Solmaz ise Dinimizin engelli vatandaşlara ne kadar yardım edilmesini emrettiği bir yaşamda onlarla iç içe olmayı öğrenmeliyiz.Onlara yardım etmeliyiz,onları toplumumuzda kabul etmeliyiz,onları mağdur etmemeliyiz,Allahı görür gibi namaz kılın,o sizleri zaten görüyor.Kalp gözü görenlerden olun,görme engelli olduğuna bakıp o insanları hakir görmeyin sahiolenin.Bekir kardeşimiz bakın bazı püf noktaları nasıl açıkladı.teşekkür ederiz.dedi.