Mehteranlı Düğün İlgi Uyandırdı


Açıklama: Savaş ve Eren aileleri biricik çocukları Büşra ile Hilmi'nin düğünlerinde Mehteran takımı ile hem Kırıkkale'ye değişik bir hava yaşatırken hem de bütün eş dostlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Kategori: Kültür - Sanat
Eklenme Tarihi: 05 Ekim 2009
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 14:39
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=1796


GAZİOĞLU DİNLENME TESİSLERİNDE MEHTERLİ DÜĞÜN YAPILDI

SAVAŞ UN’NUN AİLESİ ve EREN AİLESİ DÜĞÜNDE BULUŞTU

 

Kırıkkale Bahşılı kavşağında faaliyet gösteren Kırıkkale’nin en  modern açık hava düğün salonuna sahip olan Gazioğlu Gül Dinlenme tesislerinde sezonun en ilginç en otantik düğünü gerçekleştirildi.

Savaş ve Eren aileleri biricik çocukları Büşra ile Hilmi’nin düğünlerinde hem Kırıkkale’ye değişik bir hava yaşatırken hem de bütün eş dostlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadılar.

MEHTERLİ DÜĞÜN İLK DEFA YAPILDI

 

Kırıkkale'de Düğünlerin her türlü çalgıların çalındığı eğlence ile bazen de, ilahilerin okunduğu mevlütlü türde yapıldığına şahit oluyoruz,ama Mehter takımı ile yapılan düğünü ilk defa gördük diyen misafirler çok ilginç bularak, “Osmanlıyı yaşattıkları için düğün sahiplerine teşekkür ederiz “ ifadelerine yer verip memnun ayrıldılar.

Keskin Savaş un sahibi Hüseyin Savaş ise internetten ulaşarak dostlarının tavsiyesine uyup İstanbul Gazi Osman paşadan getirttiği Estergon Mehter takımını düğünlerine davet etti.

salon girişinde mehter marşları ile karşılanan misafirler böyle mehterli düğünü ilginç bularak ”bizi çok eski yıllara götürdüler” demekten kendilerini alamadılar.

Programda gelin ile damat  Havai fişekler içerisinde Mehter takımının Hücum marşı ile alkışlar arasında salona girdi.Türkiyem marşı ile pasta kesildi,Çanakkale marşı ile takı takıldı,Çırpınırdı Karadeniz marşı ile kıyılan Nikahta ise imzalar devekuşu tüylü kalemlen atıldı.düğünün sonunda Hücum marşı ile programa son verilirken,düğünün hayırlara vesile olması dileğiyle dua yapıldı.

İstanbul’dan gelen Estergon mehter takım başkanı Selahattin Berker,biz gerektiği zaman 200 kişi olabilen büyük bir takımız.bizim içimizdeki arkadaşlarımızda öğretmen,öğrenci,esnaf,emekli,müzisyenden oluşan büyük grubuz.bizim amacımız gelecek nesillere Osmanlıyı hatırlatmaktır.her türlü programlara gidiyoruz.bize ulaşmak isteyen herkes estergon mehter.com’dan irtibat kurabilir.Kırıkkale’nin ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Düğün sahipleri Hüseyin bey ve Mustafa bey ise” yaklaşık 1000 kişiye yakın dost ve akrabalarımızı ağırladık, hepsine teşekkür ederiz.mehterli düğün ilk olarak bir ilk yapıldı,değişik bir hava verdi,güzel bir tarihi konser oldu.çiçek gönderen,telgraf çeken misafirlerimize,gazi oğlu yetkililerine ve çalışanlarına ,mehter grubuna çok teşekkür ederiz."diyerek mehterli düğün geleneğini başlatmış oldular.

AY Haberci