Bahşılı Atatürk ilkokul öğrencilerden Evim,fen laboratuarım projesi


Açıklama: Bahşılı Atatürk ilkokulunda öğrenciler Evim,fen laboratuarım projesi ile evlerinde kapalı kaldıkları süreçte evlerinde bilim çılgınlığı yapıyorlar.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2021
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:19
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=18215


 

Bahşılı Atatürk ilkokulunda öğrencilerden 'Evim,fen laboratuarım' projesi.

öğrenciler evlerinde kapalı kaldıkları süreçte  evlerinde bilim çılgınlığı yapıyorlar.

Evim, Fen Laboratuvarım (My Home , My Labotory)

                                   Evde  Bilim Çılgınlığı Devam Ediyor

 

Bahşılı  Atatürk İlkokulu  ‘’Evim Fen Laboratuarım ‘’( My Home , My Labotory) adlı eTwinnining projesiyle Pandemi sürecinde evde çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Projeye  Türkiye’den 10, İspanya’dan 1, Portekiz’den 2 okul katılmaktadır.

Projeyi Bahşılı Atatürk İlkokulu adına yürüten Sınıf Öğretmeni Melek Kul,projenin amacını şu şekilde vurgulamıştır.

Uzaktan eğitim sürecinde evde yapabilecekleri basit, zararsız ama eğlenceli deneyler sayesinde çocuklar bilimsel aktivitelerde bulunmaktan keyif almaya başlarlar.

Küçük çocuklar için bilimle uğraşmak oyun gibidir. Böylece çocuklar küçük yaşlardan itibaren bilime ilgi duymaya başlarlar.

Özellikle günlük hayatta kullandığımız araç gereç ve malzemelerle yapılan deneyler sayesinde çocuklar bilimin hayatımızın bir parçası olduğunu keşfederler.

Yaşadıkları çevrede olup bitenlere, fen ve doğa olaylarına dikkat etmeye başlarlar. Olaylar arasındaki neden sonuç ilişkilerini görmeye başlarlar. Böylece, günlük hayatta karşılarına çıkan problemlere çözümler üretebildikleri için bilime katkıda bulunabileceklerini fark ederler. Çevrelerinde gözlemledikleri ihtiyaçları gidermek için buluşlar yapmaya özenirler.

çeşitli  malzemelerle tasarımlar yapıyorlar.Mesela,

*Uygun aydınlatma ve ışık kirliliğini önlemek için sokak lambası tasarladılar.

.*atik malzemelerle suda yüzen araçlar tasarladıkları iletirken devam etti.

 

Melek Kul,çocukların evde vakit geçirmek zorunda kaldıkları bu dönemi proje çalışmaları sayesinde verimli bir şekilde değerlendirdiklerini,hem eğlendiklerini ,hem öğrendiklerini hem de başarının hazzını aldıklarını söyledi.

Melek Kul çocukların her yeni etkinlikte kendilerine olan güvenlerinin arttığını,merak duygularının pekiştiğini ve yeni çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini vurguladı.

Kul,çocukların kendilerini bilim adamı gibi hissettiklerini yaptıkları deneyleri yeni bir buluş ortaya koyma düşüncesiyle yapmaya çalıştıklarını dolaysıyla başarıyı ve onun getirisi haklı bir gururu yaşadıklarını vurguladı.

projenin bitiminde öğrencilerin kendilerine güven geleceği ve artık evlerinde farklı kazanımlara sahip olduklarını öğrenecekler.

Haberci71.AY.