Kırıkkale'de Sanayi Kültürü Var


Açıklama: Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale de sanayi kültürü var dedi.
Kategori: Ekonomi
Eklenme Tarihi: 06 Mart 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:13
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=907


KTSO Başkanı Akdoğan yeni yönetimi ile birlikte TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlun’u ziyaret etti.

 

Kırıkkale’de Sanayi Kültürü Var

 

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Cemalettin Akdoğan, Meclis Başkanı Ekrem Gök ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Kırıkkale’nin teşvik kapsamına alınması için milletvekillerine görevler düştüğüne işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Kırıkkale’de sanayi kültürü var” dedi.

 

Teşvik kapsamına alınmalı

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle göreve gelen KTSO yeni yönetimi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. KTSO Başkanı Cemalettin Akdoğan yeni yönetimini Rifat Hisarcıklıoğlu ile tanıştırdı. Yönetim üyelerini sıcak bir ilgiyle karşılayan Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale’nin sanayi kültürüne uzak olmadığını hatırlatarak, “Kırıkkale’de sanayi kültürü var. Bu nedenle bölgesel teşvik kapsamına alınmasını sağlamak gerekir” ifadelerinde bulundu.

 

Milletvekillerine görevler düşüyor

Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale’nin teşvik kapsamına alınmasında Kırıkkale halkının takipçi olmasının altını çizerek, “Tüm Kırıkkale’nin TSO ile Bakanlığa ve vekillere baskı yapması ve takipçisi olması gerekir. Kırıkkale’nin bölgesel teşvik kapsamına alınmasıyla var olan sanayi kültürünün canlanması ve ülke sanayine büyük katkılar sağlaması mümkündür. Milletvekillerine bu konuda görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

 

İç tüketimi artırmalıyız      

Hisarcıklıoğlu yaşanılan ekonomik kriz konusuna da değinerek, “Dünya, krizde elinde harita olmadan ilerliyor, kimse ne olacağını bilmiyor. Türkiye'de krize bağlı olarak üretimde daralma, ihracatta durgunluk var, işsizlik artıyor. Bu konuda herkes bir şeyler söylüyor da, krizden nasıl kurtulacağımızı kimse söylemiyor. Krizin önüne geçebilmek için iç tüketimi artırmak gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bunu sağladığımız takdirde Türkiye krizden çıkar. Türkiye'nin GSMH'nın yüzde 70'ini iç tüketim oluşturuyor. Biz iç tüketimi artırabilirsek krizden en az zararla çıkabiliriz” açıklamalarında bulundu.  

 

Kaliteli demokrasi, güçlü ekonomi 

Hisarcıklıoğlu, “Türkiye'nin ekonomik anlamda zengin ülkeler arasında olmasının yolu kaliteli demokrasi ve güçlü ekonomiden geçer. Türkiye'nin zengin bir ülke olması için yapılması gereken iki şey var. Birincisi kaliteli demokrasi, ikincisi güçlü ekonomi. Türkiye, dünyanın ilk 10 ekonomisi içine ve kaliteli demokrasi anlayışına girecekse bunun birinci yolu kayıtlı ekonomiye geçmektir. Türkiye'de kayıtlı ekonomiye geçilmesini en çok isteyen biziz” sözlerini kullandı. Karşılıklı sohbetlerle gerçekleşen ziyarette, KTSO tarafından Hisarcıklıoğlu’na, ‘1939 yılında Kırıkkale’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları’ tablosu hediye edildi.