DENİZ NEDİRKAN (0) 22 Mart 2012, 08:17 Yöneticiye Bildir +1  -1
Sayın Güventürk Yazı yazmayı bıraktınızmı? Yazılarınızı göremiyoruz.
Rasim (0) 09 Mart 2012, 19:38 Yöneticiye Bildir +1  -1
Enaniyyetin, yani bencilliğin hâkim olduğu bedenlerin bulunduğu yerde insanlık namına pek bir şey kalmaz. Bununla birlikte genel anlamda ahlâk, özelde de karşımızdaki insana saygı, dolayısıyla paylaşımcılık da olmaz. Olsa da, bu sadece görünürde olur. Ki, bu da ikiyüzlülüğün göstergesidir.

Böylelerin çoğaldığı ve hâkim olduğu yerlerde, her şey kendi bencil istekleri ve yalnızca kendi menfaatleri doğrultusunda cereyan etmesi için çaba sarf ederler. Birileri kalkıp, bizde varız, bizde insanız, bizim de hakkımız var, hakkımız neyse alırız dediklerinde, her şeyi kendilerine isteyen ahlâk yoksunu benciller kaşlarını çatmaya başlar.

Hak ve insanlık namına anlayış talep edenleri en büyük düşman bellerler. Bu düşmanların hangi dinden olduklarının bir önemi yoktur. Onlara göre tek din kendi heva, hırs ve hevesleridir.

İşte böyleleri yüzünden dünyamız geçmişte olduğu gibi günümüzde de haksızlıkla, ahlâksızlıkla boğuşmaktadır. Nesiller bunlar yüzünden yok olmakta, birçok yerde oluk-oluk kan akmakta, insanlar insanca muameleye hasret veya insanlığını unutmuş hale gelmiş durumdadır.