Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÖYLE BİR AMİN DEMEK İSTERİM Kİ HERKES O ANDA DUA ETSİN

12 Ağustos 2013, 20:25

ÖYLE BİR AMİN DEMEK İSTERİM Kİ HERKES O ANDA DUA ETSİN

Yaradılışımız ile birlikte öğrenmeye başladığımız bu dünya üzerindeki yaşam mücadelemizde, bizi biz yapan her özellik taşıdığımız genlerimiz ve sosyal çevremizdeki deneyimlerimiz ile anne rahminden doğuma ve doğumdan ölüme kadar uzanan olağan üstü bir sıra dışılık harikasıdır.

Tüm yaşadıklarımızdan elde ettiğimiz tecrübelere dayalı kazanımlarımızın tamamı bizi biz yapan özelliklerimizin temel taşlarıdır.

Yaradılmışlar’ın en şereflisi olarak ve bizi özenerek Yaradan Allah tarafından yaratılan her bir insan, Yaradan'dan dolayı sevilmeye ve saygı görmeye şartsız layıktır.

Mükemmeliyet ise zerreden bedene, bedenden ruha uzanan bir bütünün tamamıyla kendi karmaşık hayran olası döngüsü içerisinde dahi bir fenomendir.

İnsanı insan kılan ise sahip olduğu vucud ile bedeni görünümü, vücuduna anlam veren ve değer katan onu o yapan yaşayışına sebep olan can, canı ve bedeni Yaradan'a kul eden Yaradan'dan gelen Ruh'u dur.

Sahip olunan bilgi beceri yetenekler ile beraber, şekli güzelliğimiz simalarımız olgunluk ahlak dini inanç ve sosyal ilişki kurabilme uyumluluk sıra dışı başarılar iyiliklerimiz kötülüklerimiz hatalar acılarımız sevinçlerimiz aşklarımız üzüntülerimiz yaşam sürecinde, ekilmiş ve büyüyen, olaylarla biçimlenen harmanlanan her bir insanın, insanlığının yaradılış sebebi Rabbi'ne şükretmeye ve ben'den biz olamaya uzanan yoldaki zorlu sınava tabi olamaya zorunludur.

İnsan; insani değerleri imanı ve inancı ile birlikte Yaradan'ın yüce lutfu ve emaneti olanı algılayan, anlayan her insan, şeytani olan tüm olumsuz davranışlardan, riyadan gıybetten kibirden ve "Ben" şirkinden bir başka insana yapabileceği her hangi cahil gaflet ve delaletten arınmış olarak şerefle yaşayabilir.

Zor olan, insana yakışmayanı yapmaktan uzak durmak, nefse ve şeytana uymadan şer ve ahlaksız olan her şeyden uzak insana insanca ve hak ettiği şerefli şekilde yaşayabilmektir.

Yasak olan her şey tatlı güzel ve ulaşılması gereken hedef gibi görünür ve zaaf içinde olan herkesi davet ederek cezb eder, adeta onu çağırır ve beni al ben senin için vazgeçilmez olanım ve ben senin için varım der ki insanı en zayıf anında adeta vurur ve çepeçevre kuşatır hatta kendine aşık eder.

Yaradan Allah Teala'ya her halde ve şart'ta hamd etmek, isteyerek ve istemeyerek yaptığımız hatalardan dolayı pişman olmanın farkına varıp da tövbe etmek, sahip olduklarımızı bize nasip eden ve sahip olmanın anlamını bize yaşatan, her şeyin sahibi olana Rabb 'imize teşekkür etmek, tevazu ile ihtiyaç sahiplerini aramak onlara ulaşmak ve gönül büyüklüğü etmeden asla kibirlenmeden ve mutlaka verirken de incitmeden vermek ve daima yardım etmek ne güzel şeydir.

Ve Ne güzeldir !..

Selam vermek ve selam almak, ne güzeldir haram'a bulaşmadan helal kazanmak, ne güzeldir ki, riya kibir gıybet gurur olamadan kelam paylaşmak, herkes ile dost ve arkadaş olmak, her hangi bir zulme sebep olmamak ve zulme uğramamak, fakir olmadan zengin olmak, zengin olduğunun farkına servet sahibi olmadan varmak, hak edenin hakkını, hakkınca eksiksiz eli titremeden ve teri kurumadan vermek verebilmek, verdiğinde ve sahip olmadığında gözü olmamak, ne güzeldir...

Ne güzeldir birlik olmak, aynı lokmayı paylaşmak, ihtiyaç sahibini arayıp yardımcı olmak, benden önce senin olsun diyebilmek, komşusu yada dostu aç iken boğazından lokma geçmemek, yardım için yarışmak, her faydalı işe herkesten önce koşmak, hatta dua ederken dahi, ben değil önce ihtiyacı olana ver Rabbim diyebilmek, her halde her haline şükretmek, Ne mutlu ki, ismi bir yerde anıldığında, tüm yüzlerde tebessüm ve gönüllerde ise taht kurmak, ne de güzeldir, hem de ne güzel...

Bir insana dostum demek, komşum demek, hemşerim, vatandaşım ve milletim demek, toprağı ekmek biçmek ve paylaşmak, toprağa yaradan aşkıyla yaklaşmak, ceddin mirasına sahip çıkmak, vatan aşkına varmak, mirası miras etmek ne güzeldir.

Kolay olan parçalamak ve bölmek, küfretmek, yediğin kaba pislemek, çirkin olmak, basit olmak, ahlaksız ve saygısız olmak,insanlıktan çıkmak.

Adam olmak ve insan olmak için 40 yıl gerek, insanlıktan çıkmak için ise çirkinlik ve ahlaksızlık sadece bir sebep.

Allah, herkese herkesin yüzünde bir tebessüm olmayı ve tüm gönüllerde taht kurmayı nasip etsin,

Riyadan gıybetten haramdan uzak olabilmeyi, kaldırabileceğimizden ağırı ile imtihan edilmemeyi nasip etsin,

Başımıza layık olmadığımız yönetimleri ve layık olmadığımız yöneticileri getirmesin,

Yaradan ilhamımızı ilmimizi imanımızı daim, neslimizi baki, birliğimizi kaim eylesin,

Bizleri ceddine layık, nesline örnek, düşmanına dahi dost olabilme örneği , düşmanın gönlünde ise korku sebebi, Dostlarına ise Aşık eylesin.

 

Lütfen; hep beraber temennimize icabet edelim ,

herkesle paylaşıp dillere pelesenk edelim,

  

                                DUA  ve  AMİN

"Öyle bir Dua etmek isterim ki; herkes o anda AMİN desin,

 Öyle bir AMİN demek isterim ki herkes o anda DUA etsin! "  Ali OKUR.

 

 

Ünlü bir söz ise yine şöyle diyor,

 

" Basit Beyin' ler İnsan'larla uğraşır,

   Orta seviye Beyinler Olaylarla uğraşır,

   Büyük Beyinler ise Fikirler ile uğraşır! "

 

"Basit olanı herkes, Zor olanı ise "Büyük İnsanlar" başarır!"

 

Saygılarımla,

 

Ali OKUR

 

 

Bu haber 2485 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi