Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

3 Mayıs Türkçüler Günü

Şevket ÖZSOY

06 Mayıs 2009, 08:52

Şevket ÖZSOY

 

3 Mayıs Türkçüler Günü

 

Türk Milletinin tarih önünde hakkını talep etme düşüncesine Türkçülük diyoruz.

 

Tarihi süreç içerisinde

Türkçüler

-         İslamı ve Türk’ü Ön Asya’dan silmek isteyenlerle mücadele etti.

-         13 yy. Bunun adı Haçlı Seferleri

-         19 yy  Şark Sorunu

-         20 yy Osmanlı’nın tasfiyesi olmuştur.

 

Atatürk’ün ölümünden sonra Türk Devleti ve Türk Milletine karşı bir kültürel savaş başlamış. Bazı Devlet yöneticilerinin eliyle bu propagandalar, kadrolaşmalar Türklüğe, Milli ve Manevi değerlerimize çok zarar vermekteydi.


Bu durum büyük Dava adamı H. Nihal Atsız’ın gözünden kaçmamış, 1942 yılında TBMM’de yaptığı bir konuşmada; “Biz Türk’üz. Türkçüyüz, bizim Türkçülüğümüz bir kan davası olduğu kadar, bir vicdan ve kültür meselesidir” diyen dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na iki açık mektup yazarak bu duruma son verilmesini istemiştir. Zamanın Cumhurbaşkanı İnönü, 19 Mayıs 1944’te Gençlik ve Spor Bayramı’nda “Turancılar, Türk Milletini komşuları ile düşman yapmak istiyor” diye Türk kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştur.


Bu konuşmadan cesaret alan Ulus Gazetesi Başyazarı Falih Rıfkı Atay’ın teşvikiyle Sabahattin Ali, Atsız’ı mahkemeye verdi. Önce Atsız tutuklandı, ardından diğer Türkçülerin tutuklanmaları başladı.

Sırayla, Dünya çapında büyük ilim adamımız olan Ordinaryus Prof. Zeki Veli Toğan,

Bu vatan toprağın kara bağrında

Sıradağlar gibi duranlarındır,

Bir tarih boyunca onun uğrunda

Kendini tarihe verenlerindir.

Diyen büyük vatan şairimiz Orhan Şaik Gökyay

Fethi Tevetoğlu,

Necdet Sancar ve Merhum Başbuğumuz

Alparslan Türkeş göz altına alındılar.

Daha sonra tutuklanan Türkçülerle beraber bu sayı 23’e ulaştı.


Türk tarihine “Irkçılık ve Turancılık” davası olarak geçen bu davanın 3 Mayıs 1944 tarihindeki duruşmasında Türkçü Gençlik “Kahrolsun komünistler.” “Milliyetçi Türkiye” diye sloganlar attılar. Mahkeme salonuna giremeyen gençler Ulus Meydanı'na doğru yürüyüşe geçmişler burada milli marşlar söylenmiş ve komünizm aleyhine sloganlar atmışlardır.
Tek suçları vatanları ve Türklüklerini sevmek olan bu milliyetçi gençlerin gösterileri İkinci Dünya Savaşı'nın seyrinin değişmesi ile güçlenen Rusya'ya yaranmak için dönemin yöneticileri  tarafından şiddetle önlenmiştir. Bu gösterilerde tutuklanan üniversiteli gençlerin sayısı 165 olarak tespit edilmiştir.


Öz vatanında, milletine olan bağlılığını en açık bir şekilde ifade eden insanlar maalesef bu sevgisinin bedelini en ağır şekilde ödemişlerdir.

 

Tutuklanan Türk milliyetçileri tabutluk olarak adlandırılan ve tepelerinde 1500’lük ampullerin yandığı kırk santim genişliğinde, elli santim uzunluğunda ve iki buçuk metre yüksekliğinde beton oyukların içinde olmadık işkencelere maruz kalmışlardır.


Savcı Kazım Alöç hazırladığı iddianamede; Türkçüleri “Hain” ilan etmiştir. 3 yıl süren bu Dava, Türkçülerin beraat kararı ile sonuçlandı.

 

ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız ve 10 mahkum tarafından anılan bugünü Başbuğ Alparslan Türkeş de “Türkçüler Günü” adıyla kutlanmasını bizzat sağlamıştır.

 

Türkçülüğün 3 Mayıs 1944’lerdeki süreci Türk Milletine karşı tehdit haline gelen Sovyet Emperyalizmine karşı oluşan milli direnci simgeler. Türkçülük bu yönü itibarıyla Milletinin bağımsızlığını, milli devletin devamlılığını, ülke topraklarının bütünlüğünü esas alır.

 

3 Mayıs Türk milletinin milli kültürümüze, inançlarımıza ve değerlerimize yönelik saldırılara karşı milli muhalefeti başlattıkları gündür.

3 Mayıs Türkçülüğün gafletten ayrılışı, ilk somut siyasi çıkışıdır

3 Mayıs : idealist ve vatanperver bir grubun o devrin dikta rejimine karşı başlattığı kutsal gayeli bir hareketin ilk adımıdır. 

3 Mayıs : Türk milliyetçilerinin yabancı kültüre ve yabancı ideolojilere karşı baş kaldırmasıdır.

3 Mayıs : Türk milliyetçilerinin,Türk milletinin varlık davasında çektikleri ızdırabın ,elemin,gözyaşının ifadesidir.

3 Mayıs : Milliyetçi Türkiye'nin kuruluşunda temel taşıdır.

3 Mayıs Türküm, Türkçüyüm diyenlerin işkence tezgahlarından geçirildiği gündür.

3 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra Türk Milliyetçilerinin, Türkçülerin soysuzlaşmaya karşı baş kaldırdığı gündür. 

 3 Mayıs Ülkücülerin Başbuğ Alparslan Türkeş komutasındaki ikinci istiklal savaşı için siperleri kazmaya başladığı gündür.

 3 Mayıs 1944’te ülkü devlerinin birer birer tabutluklarda işkence yapılışının 65. senesinde, o çileyi çekenlerin manevi mirasçılarıda aynı zorluklarla karşı karşıyadır. 2023’te Türk Devletini  lider ülke yapma sevdalıları öz yurdumuzda garip durumuna düşürüldük. 2.sınıf vatandaş konumuna alıştırılmadan, titreyip kendime gelme zamanıdır.

 

Günümüzde ise Türklüğe hakareti suç olmaktan çıkaran düşünce ile Ergenekon adı Türk Milletinin yeniden diriliş efsanesini “çete” ve suç örgütleriyle özdeşleştirme Türk Milletinin ayağa kalkmasını engellemeye yönelik girişimlerdendir.

İçinde bulunduğumuz süreçte Türk Milleti bir yandan dışarıdan kuşatılmış öte yandan içerden manevi olarak çökertmek isteyen güç odaklarına karşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını bozdurmamak, Misak-ı Milli sınırlarından el çekmemek ve manevi unsurlarımız olan inançlarımıza, dilimize, tarihimize, kültürümüze karşı yapılan saldırıları engellemek için yeniden ayağa kalkışımızı sağlayacak bu günlere ihtiyaç var.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türklük bayrağını dalgalandırmayı şeref bilmiş ülkü devleri, başta Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H.Nihal Atsız, Orhan Şaik Gökyay, Necdet Sançar, Fethi Tevetoğlu, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tümtürk ve daha birçok Türk milliyetçisini Biz Türk gençliğine bu kutlu ülküde topladıkları için rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Atatürk’ten sonra söndürülen Türklük ateşini fikri manada yeniden alevlendiren Atsız'a, bu ateşi söndürmeden siyasete taşıyan Başbuğ Türkeş’e selam olsun.

 

Bugün Türküm demenin adeta suç sayıldığı bir ortamda Türküm diyen, Türklüğü’nden gurur duyan, Ne Mutlu Türküm demekten çekinmeyen Türk Milliyetçilerinin, Türkçüler günü kutlu olsun.

 

Bu haber 4252 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi